NRK Meny
Normal

Solskjær tilbake: – Nå kan Molde utfordre Rosenborg

Ole Gunnar Solskjærs retur til Molde er gode nyheter for både klubben og norsk fotball, mener toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Ole Gunnar Solskjær

TILBAKE TIL MOLDE: Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Ole Gunnar Solskjær er noe av det beste Molde kunne få. Dette er bra både for klubben og for norsk fotball, sier Malmö-trener Åge Hareide til NRK.

Onsdag kom nyheten om at Solskjær vender tilbake til Molde og norsk eliteserie, etter at han i 2014 gikk til Premier League og Cardiff.

Etter et kort opphold i klubben fikk han sparken av den den eksentriske eieren Vincent Tan.

Siden har Solskjær ikke ønsket å snakke verken fremtid eller fortid. Før i dag.

– Jeg har hatt et friår og nå begynte jeg å bli sulten på å komme på et høyere nivå igjen, sier han i et intervju på Moldes hjemmesider.

Ole Gunnar Solskjær og Åge Hareide

GAMLE VENNER: Ole Gunnar Solskjær (f.v.) har spilt under Åge Hareide både i Molde og på landslaget.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Melder seg på gullkampen

Molde har flere spillere på utgående kontrakt. De fleste har signalisert at de ville avvente en ny trener før de signerer.

Åge Hareide tror derfor at dagens store nyhet er ekstra godt nytt for klubben.

– Ole Gunnar har vunnet alt som er å vinne med Molde. At han kommer hjem skaper ny optimisme i klubben. Mange av spillerne som er usikre vil nok fortsette, nå som de vet hvem som skal trene dem, sier Malmö-treneren.

– Nå tror jeg Molde umiddelbart kan melde seg på i gullkampen mot Rosenborg neste år. Vi får imidlertid se hvilke spillere som kommer inn, og hvem som drar, sier Hareide, som får støtte av toppfotballsjef Nils Johan Semb.

– Han hadde en veldig suksess i klubben sist han var der. Han kjenner klubben og dette gir et løft for Molde inn mot neste sesong, sier Semb.

– Forutsetningene for 2016 er veldig gode. Han er en trener med høy kompetanse på mange områder.

– Blir lagt merke til

Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror Solskjær-returen er viktig for norsk fotball.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Toppfotballsjefen ønsker Solskjær hjertelig velkommen tilbake til Molde.

– Det er gledelig at han er tilbake, og det er også bra for norsk fotball. Han gjorde en stor jobb der sist. Det er fint å ha Ole Gunnar tilbake i toppfotballen igjen, sier han.

RBK: – Kommer ikke til å revolusjonere norsk fotball

Kan dette også på sikt gi Solskjær nye sjanser til en utenlands trenerkarriere?

– Jeg tror nok Ole Gunnar kunne tenkt seg å være trener i Premier League, men det er små marginer i denne kyniske bransjen. Kompetansen til Ole Gunnar er det ingen diskusjon om.

– Så lenge du er i fotballen og skaper gode resultater så blir du lagt merke til. Men nå tror jeg først og fremst at hans og Moldes fokus er å føre klubben tilbake i gullkampen, sier Semb.

Les også: Solskjær vender tilbake til røtene

Fotballnyheter