NRK Meny
Normal

Solskjær tar ingen grep tross fiaskostarten

MOLDE (NRK.no): Ole Gunnar Solskjær (40) har lukket ørene for kritikerne og kommer ikke til å gjøre endringer for å løfte Molde opp fra jumboplass. Han mener nøkkelen videre blir å holde humøret oppe.

Ole Gunnar Solskjær vil ikke endre planen for å komme på rett kjøl igjen. Molde ligger på bunnen av tabellen, poengløse etter fire serierunder.

Reportasje: Solskjær gjør ingen endringer

– Vi må gjøre akkurat det vi har gjort til nå, men litt bedre, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK.no.

Solskjær i kampen mot Sogndal

Ole Gunnar Solskjær likte neppe det han så mot Sogndal på lørdag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

To dager etter sesongens fjerde strake tap virker Molde-treneren ganske uaffisert.

Kritikerne mener det er krise på gang hos den regjerende seriemesteren, at manageren nærmest har mistet grepet om det tidligere gullaget.

Solskjær selv ser imidlertid ingen grunn til å stresse. Eller å forandre på noe som helst.

– Vi kommer til å snu dette ganske snart. Vi må bare fortsette med vårt, fastslår han.

Les også: Molde-styreleder: – Krevende situasjon

Viste gamle kunster på trening

40-åringen har kastet managerjakken og rufset til håret når NRK møter ham på Aker Stadion. Sjefen deltok nemlig selv på dagens trening, og på banen tok han grep som bare en gammel Premier League-stjerne kan.

– Av og til kribler det litt, vet du. Vi var litt få i dag, så det var behov for litt kvalitet inne i boksen, sier han og smiler lurt.

Solskjær gjør det han kan for å holde humøret oppe i spillergruppa. 1-2-tapet mot Sogndal på søndag var tungt å svelge, og selvfølgelig ikke godt nok for en regjerende seriemester.

Kampfakta: Molde - Sogndal 1-2

Må jobbe mentalt

Nettopp humøret kan bli nøkkelen videre. Strategen Solskjær har alltid ment at det mentale er like viktig som det fysiske i fotballen.

– Fremover skal vi ha positive samtaler og handlinger. Dette ligger alt i ånden til Molde. Jeg vet at spillerne tenker mye, og jeg tenker mye selv. Da er det viktig med et positivt miljø, sier Solskjær, og legger til:

– Man kan ikke skremme noen til å bli bedre. Man klarer ikke utfolde seg eller være god når man er nervøs og redd for å gjøre feil. Vi kan bare klare dette ved å være positive.

Hører ikke på kritikken

Syv baklengsmål og scoringstørke blant spissene på de fire første kampene gir ikke akkurat grunnlag for de gladeste tankene. Derfor vil Solskjær at spillerne skal hente ut positive opplevelser fra trening.

– Om vi ikke får det på kamp, får vi masse gode opplevelser på trening som vi kan ta med oss videre. Det er det samme som gjelder der som i kamp. Den neste ballen, å smile og se frem til neste oppgave, konkluderer han.

– All kritikken som har kommet, går det inn på deg i det hele tatt?

– Nei. Aldri. Jeg stoler veldig på de spillerne jeg har. Vi er her for å underholde, ta poeng og ha suksess. Det kommer til å snu, men vi må gjøre det selv, sier Solskjær.

Solskjær svarer på kritiske spørsmål

Ole Gunnar Solskjær har måttet svare på mange kritiske spørsmål i sesongstarten. Han hevder han ikke er påvirket av medieoppstyret.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.