NRK Meny
Normal

Solskjær forsvarer stortalent etter Shearer-kritikk

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær (41) mener kritikken av Wilfried Zaha (21) er ufortjent og sårende.

Zaha

SLÅR TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United-utleide Wilfried Zaha trenger mer spilletid for å blomstre i Premier League.

Foto: Gareth Everett / Huw Evans Pictu / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Shearer

KRITISK: Tidligere storspiss Alan Shearer, som er mestscorende i Premier League med 260 mål. Her fra tiden som Newcastle-manager.

Foto: Olly Greenwood / AFP

Manchester United-utleide Zaha ble nemlig hengt ut av tidligere storscorer og nå BBC-ekspert Alan Shearer (43) etter 4-0-tapet for bunnrival Sunderland i forrige runde.

Til tross for å ha kommet inn til pause da Cardiff hadde én utvist og lå under 2-0, var Shearer bekymret over det han så av 21-åringen. Zaha «sliter med holdningene» og har ikke levert under Solskjærs ledelse, mente eksperten.

  • Se Premier League-tabellen nederst i saken!

– Ikke rettferdig

Nå har Solskjær snakket med Zaha om Shearer-uttalelsene, og manageren forteller at Zaha og hans nærmeste ble såret av kritikken.

Solskjær forsvarer eleven før lørdagens må-vinne-kamp borte mot Newcastle.

– «Wilf» er ung og det er første gang han spiller i Premier League. Det sårer å bli hengt ut slik fordi kritikken er ikke rettferdig, sier Solskjær til Wales Online og begrunner:

– Han kommer innpå når vi er ti spillere, og hvis du ser på statistikken, ser du at han løp mer enn noen andre i 2.-omgang.

Tror på Zaha-suksess

Zaha kom til Cardiff på utlån fra Manchester United i januar. Her har det til nå blitt 13 kamper (4 fra start), og han står foreløpig uten nettkjenning. 21-åringen har så langt levert én målgivende pasning, ifølge ESPN.

Solskjær er overbevist om at Zaha snart vil være en suksess.

– Han er kanskje et lett mål på grunn av prislappen, men han er et talent og vil bli en god spiller. Han får en veldig bra karriere uansett hvor han spiller og forhåpentlig for ham vil det være i Manchester United eller Cardiff, sier Solskjær.

– Må gå en ekstra mil

Nordmannen håper nå å bite seg fast i Premier League med nok poeng mot Newcastle og Chelsea i de to siste rundene.

Solskjær har selvsagt ikke gitt opp troen på å smette over nedrykksstreken, men han mener samtidig at det i tilfelle vil være en større prestasjon enn mesterligabragden fra 1999.

– Hele laget må gå en ekstra mil og en helt må gå foran og gjøre noe helt spesielt, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Fotballnyheter