Pulis klarer det Solskjær ikke makter

Ole Gunnar Solskjær (41) ble valgt fremfor Tony Pulis (56) i kampen om å bli Cardiff-manager. Mens nordmannen ser ut til å rykke ned, har Pulis snudd trenden i Crystal Palace.

Solskjær og Pulis

LÆREMESTER: Crystal Palace-manager Tony Pulis (innfelt) har snudd skuta for London-klubben. Solskjærs Cardiff har ikke hatt samme effekten av et managerbytte.

Foto: NTBscanpix

Stadig flere stiller spørsmål ved ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær i Cardiff. Nordmannen skulle løfte klubben ut av nedrykkstriden, og skape ny entusiasme i en spillerstall uten selvtillit.

Solskjær mot Fulham

SLITER: Ole Gunnar Solskjær har ikke blitt den redningsmannen Cardiff hadde håpet på.

Foto: GEOFF CADDICK / Afp

Med fem serierunder igjen av sesongen ser «Prosjekt Solskjær» ut til å være mislykket. 13 kamper har endt med to seire og ni tap.

Stygt tap

– Han har ingen unnskyldninger å gjemme seg bak. Solskjær har fått gode arbeidsforhold, møtt en rekke bunnlag på hjemmebane, og fått penger til å kjøpe spillere. Resultatene har likevel uteblitt, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Lørdag kom sesongens kanskje mest sviende tap da waliserne tapte 0-3 hjemme for Crystal Palace.

At Cardiff skulle få slite som nyopprykket lag i Premier League, var klart på forhånd. Men 0-3 hjemme mot et – på papiret – jevngodt lag, tolereres ikke.

– Det er umulig å konkludere med noe annet enn at det ikke har gått veldig bra. Jeg tror Cardiff rykker ned, og dersom Solskjær får sparken blir jeg veldig overrasket om han får en ny sjanse i et Premier League-lag, sier Haugstad.

Pulis snudde Palace

Mens Cardiff er på god vei ned en divisjon, holder nevnte Crystal Palace stand.

London-laget, som hadde en marerittstart på sesongen, har fått en ny giv under manager Tony Pulis. Palace har krabbet ut av nedrykkssumpa og er nå oppe på 14.-plass.

– Det er mange som har ment at Pulis heller burde blitt ansatt i Cardiff enn Solskjær. Pulis er waliser og gammel Cardiff-supporter. Så man kan kanskje si at Cardiff har skutt seg selv i foten, sier Haugstad.

Pulis ble ansatt i Crystal Palace i november 2013 - bare en liten måned før Cardiff-manager Malky Mackay fikk sparken. Mackay var imidlertid på tynn is helt siden oktober, og om Cardiff-eier Vincent Tan ønsket å ansette Pulis, kunne han ha hentet ham lenge før Palace.

I stedet falt valget på norske Ole Gunnar Solskjær.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Solskjær og Tony Pulis

KJEMPET OM SAMME JOBB: Både Ole Gunnar Solskjær og Tony Pulis (t.v.) var aktuelle for jobben som manager i Cardiff. Nordmannen trakk til slutt det lengste strået.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

Crystal Palace gikk på sju tap på de åtte første kampene. Skrekkresultatene ble for mye for lagets daværende manager Ian Holloway, som gikk av. 0,375 poeng i snitt per kamp var på langt nær godt nok (se faktaboks).

Inn kom Tony Pulis, waliseren som tidligere hadde gjort Stoke til et stabilt Premier League-lag. Etter Pulis' inntog er Palace oppe på 34 poeng, godt over nedrykksstreken, og holder stø kurs mot fornyet Premier League-kontrakt.

Helgens 0-3-seier over Solskjær og hans menn trygget trolig plassen.

På sine 24 kamper under Pulis har Crystal Palace vunnet ni kamper, spilt fire uavgjort og tapt 11. Det gir poengsnittet 1,29 – som altså er en enorm forbedring siden seriestarten.

Tar færre poeng nå enn før

I Cardiff har Solskjær gjort det stikk motsatte. Han overtok et Cardiff-mannskap som hadde tatt 18 poeng på de 20 første serierundene. Altså en poengfangst på 0,9 poeng per kamp.

Så kom Solskjær inn for Malky Mackay. Og vondt har blitt til verre.

Cardiff står nå med 26 poeng etter 33 serierunder. Under Solskjærs ledelse har «The Bluebirds» tatt åtte poeng på 13 kamper - altså et poengsnitt på fattige 0,62.

– Det er skuffende. Skuffende for meg, og skuffende for supporterne. Spillerne har jobbet hardt på trening, men vi får ikke det resultatet vi hadde håpet på. Vi trenger et mirakel, erkjente Solskjær etter helgens hjemmetap for Crystal Palace.

Nå gjenstår det å se om nordmannen beholder jobben i Wales.

– Jeg tror Solskjær sitter ut sesongen. Hva som skjer etter det er vanskelig å spå. Klubbeier Vincent Tan er svært uforutsigbar, sier Thore Haugstad.

VIDEO: Solskjær-intervju etter tap for Crystal Palace

Intervju med Ole Gunnar Solskjær etter at Crystal Palace vant 3-0 over Cardiff.

Ole Gunnar Solskjær svarte pressen etter 0-3 hjemme mot Crystal Palace lørdag.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp