NRK Meny
Normal

– Av respekt for Morten Olsen vil jeg ikke kommentere landslagsjobben

Ståle Solbakken seiler opp som en het kandidat som ny landslagssjef for Danmark, men nordmannen ønsker ikke å kommentere om han har vært i kontakt med Det danske fotballforbundet.

Morten Olsen og Ståle Solbakken

Ståle Solbakken seiler opp som en het kandidat som nye landslagssjef for Danmark, men nordmannen ønsker ikke å kommentere om han har vært i kontakt med Det danske fotballforbundet.

Foto: Sam Bagnall/MURAD SEZER / NTB scanpix/Reuters

Danmark gikk på et pinlig 0-4-tap mot Armenia i VM-kvalifiseringskamp tirsdag. Dansk presse omtalte sjokkresultatet i Parken som den største nedturen i Morten Olsens periode som landslagssjef.

Det snakkes allerede om Olsens avgang, og danske medier har lansert flere kandidater til å overta jobben - blant dem norske Ståle Solbakken.

Nordmannen ønsker ikke å kommentere den danske landslagsjobben spesifikt, men er klar på at han kan tenke seg å bli trener for et landslag i fremtiden.

– Hvis jeg føler at det er det rette for meg, tar jeg jobben. Det som er helt sikkert, er at jeg skal tilbake til fotball, sier Solbakken.

Vil ikke kommentere

Solbakken fikk sparken i Wolverhampton like etter årsskiftet og har ikke jobbet som fotballtrener siden.

Selv om 45-åringener er lysten på nye trenerutfordringer, vil han ikke kommentere om han har vært i kontakt med Det danske fotballforbundet om jobben som snart virker å bli ledig.

– Av respekt for Morten Olsen vil jeg ikke kommentere noe om den danske landslagstrenerjobben, sier Solbakken.

Populær i Danmark

Solbakken har skaffet seg et kjent trenernavn i Danmark etter sine fem år i hovedstadsklubben FC København. Solbakken ledet laget til flere seriegull i den danske serien, og har også tatt det danske topplaget til gruppespill i mesterliga.

Nettopp derfor mener danske Andreas Kraul, fotballkommentator i DR, at Solbakken kan være rett mann for å ta over etter Olsen.

– Han er en trener som på internasjonalt nivå vist at han kan sende et lag opp til å spille med de store, selv om de kommer fra et lite land, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.