NRK Meny
Normal

Avkledd og kjeppjaget - i dag sa han opp

I går skulle Ivalyo Petov presenteres som ny trener i den bulgarske storklubben Levski. Da ble han angrepet og nesten avkledd av fansen, og i dag sa han opp.

Det går hard for seg i den bulgarske ligaen for tiden.

Her blir Levski Sofias nye suksesstrener avkledd og kjeppjaget

– Det som skjedde i går er ekstremt stygt. Jeg kan ikke jobbe i et slikt miljø, sa Petov da han kunngjorde at han trakk seg rett før han skulle ledet sin første trening med Levski.

38 år gamle Petov er regnet som en av de mest lovende trenerne i landet. Han har ledet Ludogorets til seriemesterskap de to siste årene. Men han fikk sparken tidligere i sommer. Årsak: Klubben tapte serieåpningen.

Topptrener i storlag

Nå var han ansatt som trener i Levski, en klubb med 26 bulgarske ligamesterskap i beltet. De sparket serberen Slavisa Jokanovic litt tidligere på dagen. Levski ligger bare på sjetteplass av 14 lag i serien, ni poeng bak leder Ludogorets.

Levski har imidlertid ikke vunnet siden 2009, og er desperat etter en ny tittel. Suksesstrener Petov er den fjerde treneren Levski ansetter dette kalenderåret.

Han har bare én feil: Han er personlig supporter av CSKA Sofia, Levskis bitre byrival. Det mener iallfall Levski-fansen.

Derfor kuppet de pressekonferansen da Petov skulle presenteres. De rev av ham klubbskjorta og lempet ham på dør.

– Du er ikke velkommen her. Levski vil ikke spille med deg som trener, ropte fansen foran forskrekkete og forskremte mediefolk og klubbledere.

– Sympatiserer ikke med noen annen

– Dette er den tøffeste dagen i mitt liv, sa klubbeier Todor Batkov da han hadde fått tilbake munn og mæle. – Men vi står bak vår avgjørelse; Petev er treneren i Levski, og det skal han bli resten av sesongen, sa Batkov.

I går, vel å merke. Da sa han at han var ivrig etter å komme i gang tross fansens håndfaste protest. I dag ville han ikke det likevel.

Om han virkelig sympatiserer med Levskis byrival CSKA?

– Det har jeg aldri sagt. Jeg sympatiserer ikke med noen annen klubb, sier han.

Fotballnyheter