Slakter ledelsen i Hønefoss

Strømsgodset-trener Ronny Deila slakter ledelsen i Hønefoss sin håndtering av Sundgot-saken.

Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Strømsgodset-trener Ronny Deila

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

I går hadde ledelsen i Hønefoss og styret et møte, hvor de bestemte seg for å ikke gjøre noe med trenerspørsmålet før etter Vikingskampen på lørdag.

Les: Sundgot fredet inntil videre

Eggen inn for Sundgot?

Deila reagerer sterkt på Hønefossledelsens behandling av trenerkollega Ole Bjørn Sundgot.

- Jeg synes at det er ansvarsfraskrivelse i mine øyne. Hvis man skal få mennesker til å prestere trenger man tillit, trygghet og trivsel. Og hvis man da setter en femdagefrist på å prestere, så tyder det tydelig ikke på tillit og da vil energien brukes mer på det som skjer på søndag enn å gjøre laget best mulig. Jeg synes ikke at det er tydelig ledelse, sier Ronny Deila.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Glad jeg ikke heter Ole Bjørn Sundgot

Video Glad han ikke heter Ole Bjørn Sundgot

Sundgot, har fått beskjed om at han får beholde jobben fram til og med lørdagens kamp, før ledelsen igjen vil ta stilling til trenerspørsmålet.

Ole Bjørn Sundgot
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

- Hele det som er rundt trenerkabalen med Ole Bjørn Sundgot og resten av trenerteamet, og de sportslige resultatene, er en såpass viktig ting at vi ønsker å bruke litt mer tid rett og slett, sier styreleder i Hønefoss Toppfotball, Bjørn Hamborg.

- Selv om det ble tap mot Kongsvinger, så mener vi at vi har sett klare fremganger fra treningsfeltet de to siste ukene. Det er mer trøkk på treningene og mer engasjement, og det synes vi at tilsier at vi kjøper oss litt mer tid, sier Hamborg videre.

- Skyte seg i foten

Men å skape resultater og få poeng mot Viking når en ikke drar lasset sammen er ikke mulig, mener Deila.

- Enten må de stå fullt og helt bak Sundgot, eller så må de fjerne han. Klubben er inne i en hard periode og han er en ung trener. Da er det viktig at han blir støttet. Kommer han seg gjennom dette, er det sånne ting som gjør han til en bedre trener, men velger de det motsatte så tar de den korte løsningen, sier Deila.

- I mitt hue er det samme som å skyte seg selv i foten. Det kan ikke gå bra når fokuset blir på at man skal få et resultat og ikke hvordan man skal få et resultat, avslutter han.

Daglig leder i Hønefoss, Geir Håvard Solvang, vil ikke kommentere Deilas utspill og henviser til styreleder i Hønefoss Toppfotball, Bjørn Hamborg. Hamborg har ikke vært tilgjenglig i ettermiddag.

Fotballnyheter