NRK Meny
Normal

Skottlands "Old Firm" er reddet

Administrasjonen av den skotske storklubben Glasgow Rangers har akseptert et bud på klubben, og det betyr at den kriserammede og konkurstruede klubben reddes.

Glasgow Rangers

Nå kan de juble igjen: Glasgow Rangers er reddet fra konkurs, og fansen kan juble over framtidige 'Old Firms' mot erkerival Celtic. Og dagens kamp blir dermed ikke klubbens aller siste, slik mange fryktet

Foto: DAVID MOIR / Reuters

Det er gladmeldingen til alle Rangers-fans bare noen timer før serieavslutningen mot St. Johnstone i den skotske Premier League søndag – en kamp som lenge så ut til å kunne bli den aller siste i Rangers' lange og ærerike historie.

Klubben er 139 år gammel og har vunnet 54 ligamesterskap – flere enn noen annen europeisk klubb.

Det er et konsortium ledet av Charles Green, en tidligere direktør for Sheffield United, som administrasjonen i Rangers nå har akseptert. Budet gjelder 85 prosent av aksjene i klubben, en aksjepost som inntil nå eies av den skotske forretningsmannen Chris Whyte.

Who would ever have thought Rangers would have successive owners named Green and Whyte?

Pat the Stat / Chat på BBC Fotball

Vil "brande" fotballen i Asia

– Bak oss står investorer både fra Storbritannia og Asia, sier Green på Rangers' hjemmeside. Han ønsker å bruke den tradisjonsrike klubben til å "brande" britisk fotball i områder som Midtøsten, Honkong, Kina og Indonesia.

Green er til stedet på kampen mot St. Johnstone, og skal møte fansen etter kampen.

Formelt blir ikke salget endelig før på kreditormøtet 6. juni, men de største kreditorene er hele tiden holdt orientert om utviklingen, skriver administrasjonen i en pressemelding.

Dette betyr at de tradisjonelle "Old Firm"-kampene – gigantoppgjørene mellom Rangers og Celtic – kommer til å fortsette.

Satt under administrasjon – fratatt poeng

Etter at Rangers ble slått ut i kvalifiseringen til mesterligaen i fjor høst og ikke fikk inntektene som gruppespillet der fører med seg, ble det avdekket at klubbens økonomiske problemer var langt større enn tidligere antatt, og i februar ble den satt under administrasjon. Formelt på grunn av manglende innbetalt skatt.

Det innebar at den ble trukket for ti poeng i ligaen, noe som førte til at rival Celtic ikke fikk konkurranse om årets seriemesterskap i innspurten. Rangers ble også fradømt retten til å delta i kommende sesongs europeiske turneringer, og ble også nektet å kjøpe nye spillere.

– Budet fra Green er så bra at vi som administratorer kan akseptere det. Vi har diskutert det med de største kreditorene, og funnet ut at å godta det er den beste løsningen for alle parter, heter det i uttalelsen administratorene kom med søndag formiddag.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.