Skeid sjokkerte Kongsvinger

Jumbolaget Skeid hadde bare æren å spille for i kveldens oppgjør mot topplaget Kongsvinger.

Video nsps_upload_2009_10_13_20_23_11_3855.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skeid sjokkåpnet mot Kongsvinger. Se scoringen her.

KIL derimot, hadde muligheten til å knappe inn på forspranget til serieleder Hønefoss og skape en liten luke til de andre opprykkskandidatene.

Men Skeid sjokkerte de mange tilreisende fra Kongsvinger med godt spill og mange målsjanser.

Kampen endte 1-1.

Tamt topplag

Med seier i dag ville Kongsvinger ligge a poeng med Hønefoss og ha en god mulighet til å kjempe om seriegull. I stedet for leverte de bortimot årsverste på Bislett og klarte bare å få med seg ett fattig poeng fra hovedstaden.

Den første omgangen var relativt jevn og lagene gikk til pause med 1-1 etter scoringer av Oluwasegun Abiodun for Skeid og Magnus Sylling Olsen for gjestene.

Video nsps_upload_2009_10_13_20_24_49_3856.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se Kongsvingers utligning her.

Etter pause var Kongsvinger fullstendig ubrukelige fram til det var igjen fem minutter. Da leverte de en sluttspurt uten å skape de store målsjansene.

Heroisk hjemmelag

For de siste førtifem minuttene tilhørte hjemmelaget. Med duellstyrke og dødsforakt holdt midtstopperne, Erlend Ormbostad og Timothy Strøm-Pedersen, Kongsvingers angrep i sjakk.

På midten var det unggutten Preben Mankowitz som regjerte mens målscorer Abiodun jobbet uttrettelig på topp. Skeid hadde flere store målsjanser og burde ha vunnet denne kampen. Men de kunne fortsatt gå i garderoben med æren i behold.

Fotball

 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tok omstridt målrekord

  Ronaldo scoret sitt 760. mål i karrieren da Juventus slo Napoli 2-0 i den italienske supercupen. Det gjør ham angivelig til tidens mestscorende på toppnivå.

  Dermed gikk han forbi Bican og tok det de fleste statistikere anerkjenner som den offisielle målrekorden. Den er imidlertid noe omstridt, ettersom den brasilianske storscoreren Pelè selv mener han har rekorden.

  Klubben Pelé spilte for, Santos, mener Brasil-legenden stoppet på 1091 mål for klubben. Om dette skulle stemme må Ronaldo score flere hundre mål til for å ta ham igjen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Sørloth målløs i seier

  Alexander Sørloth fikk sjansen fra start for RB Leipzig hjemme mot Union Berlin. Trønderen spilte hele kampen, men klarte ikke å tegne seg på scoringslisten.

  Han var nære en målgivende pasning etter 37 minutter, men Christopher Nkunku blåste ballen over mål. Sørloth selv var nærmest scoring like før slutt, men avslutningen gikk skled av foten og forsvant langt til side for mål.

  Kampens eneste mål ble scoret av svenske Emil Forsberg 20 minutter før slutt. Kveldens seier befester RB Leipzig som nummer to på tabellen, fire poeng bak ledende Bayern München.

  Alexander Sørloth
  Foto: Annegret Hilse / AFP
 • Sævik ble matchvinner

  Wolfsburgs damelag slo Eintracht Frankfurt 3-2 i dag. Der ble norske Karina Sævik avgjørende, da hun scoret det avgjørende tredjemålet tre minutter før slutt. Sævik spilte hele kampen, mens Ingrid Syrstad Engen satt hele kampen på benken for de hvite- og grønnkledde.