Skeid sjokkerte Kongsvinger

Jumbolaget Skeid hadde bare æren å spille for i kveldens oppgjør mot topplaget Kongsvinger.

Video nsps_upload_2009_10_13_20_23_11_3855.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skeid sjokkåpnet mot Kongsvinger. Se scoringen her.

KIL derimot, hadde muligheten til å knappe inn på forspranget til serieleder Hønefoss og skape en liten luke til de andre opprykkskandidatene.

Men Skeid sjokkerte de mange tilreisende fra Kongsvinger med godt spill og mange målsjanser.

Kampen endte 1-1.

Tamt topplag

Med seier i dag ville Kongsvinger ligge a poeng med Hønefoss og ha en god mulighet til å kjempe om seriegull. I stedet for leverte de bortimot årsverste på Bislett og klarte bare å få med seg ett fattig poeng fra hovedstaden.

Den første omgangen var relativt jevn og lagene gikk til pause med 1-1 etter scoringer av Oluwasegun Abiodun for Skeid og Magnus Sylling Olsen for gjestene.

Video nsps_upload_2009_10_13_20_24_49_3856.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se Kongsvingers utligning her.

Etter pause var Kongsvinger fullstendig ubrukelige fram til det var igjen fem minutter. Da leverte de en sluttspurt uten å skape de store målsjansene.

Heroisk hjemmelag

For de siste førtifem minuttene tilhørte hjemmelaget. Med duellstyrke og dødsforakt holdt midtstopperne, Erlend Ormbostad og Timothy Strøm-Pedersen, Kongsvingers angrep i sjakk.

På midten var det unggutten Preben Mankowitz som regjerte mens målscorer Abiodun jobbet uttrettelig på topp. Skeid hadde flere store målsjanser og burde ha vunnet denne kampen. Men de kunne fortsatt gå i garderoben med æren i behold.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Iran klar for Qatar-VM

  Iran ble den 14. nasjonen, og den første fra Asia, til å kvalifisere seg til fotball-VM i Qatar etter å ha slått Irak 1-0 hjemme torsdag.

  Porto-spissen Mehdi Taremi ble den store helten da han i det 48. minuttet sendte Iran til sitt sjette VM-sluttspill, foran 10.000 tilskuere på Azadi stadion i Teheran. Med torsdagens 1-0-seier over Irak, har iranerne etter sju kamper tatt 19 av 21 mulige poeng i kvalifiseringen.

  Ifølge nyhetsbyrået AP var 2000 av de 10.000 fremmøtte på tribunen kvinner. Det var første gang på 2,5 år at kvinner fikk gå på fotballkamp med herrelandslaget. VM-kvalifiseringskampen mot Kambodsja i oktober 2019, var det første gang siden 1981 at kvinner i Iran fikk rett til å kjøpe billetter til en fotballkamp. (NTB)

  WCUP Iran Iraq
  Foto: Vahid Salemi / AP
 • Ekvatorial-Guinea videre etter straffesparkkonkurranse

  Ekvatorial-Guinea er klare for kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball etter å ha slått Mali i straffesparkkonkurranse. Det var målløst etter 120 minutter spill.

  Begge lag brente to av de første fem straffene, og senere bommet Malis Falaye Sacko. Dermed røk hans lag ut av turneringen.

  Ekvatorial-Guinea får bryne seg på Senegal i kvartfinalen.

  Africa Cup of Nations - Round of 16 - Mali v Equatorial Guinea
  Foto: THAIER AL-SUDANI / Reuters
 • Salah sendte Egypt videre i afrikamesterskapet i straffedrama

  Stjernevingen Mohamed Salah satte inn det avgjørende målet da Egypt slo Elfenbenskysten i på straffer og tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball.

  Det måtte straffesparkkonkurranse til etter at lagene spilte 120 jevne og målløse minutter på arenaen i kamerunske Douala.

  I straffesparkkonkurransen dummet Manchester United-stjernen Eric Bailly seg ut. Lagene hadde scoret på to straffer hver da han satte et dårlig forsøk rett på keeper uten tilløp.

  Egypt scoret på alle sine forsøk og kunne dermed juble for avansement. Liverpool-stjernen Salah scoret på den avgjørende straffen. (NTB)

  Mohamed Salah
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

  Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper.

  Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden. Enkelte PL-klubber har fått utsatt kamper på grunn av korona- og skadeutsatte staller, mens andre har fått avslag på sine søknader.

  Onsdag fastslår Premier League at klubber som fra nå av søker om å få utsatt kamper på grunn av covid-19, må kunne vise til minst fire positive tilfeller i troppen sin.

  Regelendringer trer i kraft foran den neste kampen i ligaen, som spilles 5. februar. Da skal Burnley i aksjon mot Joshua Kings klubb Watford.

  Fra før har regelen vært at en klubb må kunne bevise at den har færre enn 13 utespillere og én keeper i A-lagstroppen tilgjengelig. Da har man ikke skilt mellom koronasykdom og andre årsaker til forfall.

  I desember og januar ble 22 kamper i den engelske toppdivisjonen utsatt på grunn av pandemien. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP