Antatt nøkkelperson sjekket ut av kampfiksingssaken - to nye siktet

I sommer måtte en kioskeier fra Oslo sitte varetektsfengslet, mistenkt for kampfiksing. Nå er han sjekket ut av kampfiksingssaken på grunn av manglende bevis, samtidig som politiet har siktet to nye personer.

kampfiksing

Politiadvokat Ragnvald Brekke (innfelt) sier politiet stadig får et klarere bilde av hva som egentlig skjedde i den såkalte kampfiksingssaken. Nå har de siktet to nye personer, samtidig som eieren av en spillkiosk i Oslo sentrum er sjekket ut av saken.

– Vi har siktet to nye personer i Sverige, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til NRK.

Også i forrige uke ble to personer fra Sverige siktet, så til sammen er fire svensker blitt siktet i kampfiksingssaken i desember.

– Kjenninger av de andre siktede

Politiet tror at noen av disse har vært med på å påvirke fotballspillere i Norge til å tape kamper, og at noen av de også har satt penger på dette resultatet via forskjellige spillselskaper.

Kampene er Østsiden-Follo og Frigg-Asker, som ble spilt 24. juni i år.

– Vi var i Sverige i hele forrige uke med flere etterforskere. Mot slutten av uken fikk vi opplysninger som gjorde at vi tok ut siktelse også mot disse to siste personene, sier Brekke.

(Saken fortsetter under videoen)

I sommer måtte en tippekommisjonær fra Oslo sitte varetektsfengslet, mistenkt for kampfiksing. Nå er han sjekket ut av kampfiksingssaken på grunn av manglende bevis, samtidig som politiet har siktet to nye personer. Norsk Tipping må ha vært klar over at det ble spilt over maksgrensene, mener advokaten til kommisjonæren. Norsk Tipping bekrefter at de har hatt kommisjonæren under oppsikt.

SE VIDEO: Tippekommisjonæren er fortsatt siktet for mulig grovt bedrageri av Norsk Tipping, og politiet etterforsker at han har latt folk spille over maksgrensen og ha flere spillekort. Dette har likevel ikke noe med kampfiksingssaken å gjøre.

Politiet opplyser at de fire personene som er siktet i Sverige er kjenninger av flere av de som er siktet i saken fra før, og at de vet at det har vært kommunikasjon mellom disse.

– Etterforskningen vår har i stor grad gått ut på å sjekke når de har kommunisert og hvor de har vært når de har kommunisert med hverandre, forteller Brekke.

De fire svenskene skal ikke tilhøre noe spesielt fotballmiljø, og skal heller ikke være kommisjonærer.

Det ble gjennomført ransakelser hjemme hos samtlige av dem, men ingen beslag ble gjort.

– Ingen av de erkjenner straffeskyld, sier Brekke.

Spillkioskeier sjekket ut av kampfiksingssaken

I tillegg er en norsk spillkioskeier, som er blitt omtalt som en nøkkelperson, sjekket ut av kampfiksingssaken.

– Vi har ikke grunnlag for å mene at han har vært med på kampfiksing, slik vi mener om de siktede fotballspillerne, sier Brekke.

Kommisjonæren er fortsatt siktet for mulig grovt bedrageri av Norsk Tipping, men politiet har opprettet en egen etterforsking på dette som ikke har noe med kampfiksingssaken å gjøre.

– Vi etterforsker fortsatt at han har latt folk spille over grensen og ha flere spillkort, noe som er brudd på kommisjonærloven, sier Brekke.

Kommisjonæren eier en av de største spillkioskene i landet, og satt varetektsfengslet to uker i sommer etter at politiet gjennomførte en razzia hos ham.

follo

Politiet mener kampen mellom Østsiden og Follo 24. juni var fikset. Her avgjør Østsiden kampen som endte med en 4-3-seier.

Snart klart for sluttavhør

Spillkiosken hans var én av totalt seks der det ble spilt for i alt 70.000 kroner på Follo og Askers kamper mot henholdsvis Østsiden og Frigg.

Det er disse to kampene politiet mistenker var fikset, noe som har utløst den første etterforskingen av resultatmanipulering på norsk jord.

Til sammen har 10 personer nå status som siktet i kampfiksingssaken. I tillegg til de fire svenskene er dette tre fotballspillere fra Follo, to fra Asker og en 30 år gammel mann.

Alle disse skal snart inn til sluttavhør hos politiet.

– Vi får et klarere og klarere bilde av hva som har skjedd. Vi tror det kan bli en tiltalebeslutning i januar eller februar, sier Brekke.

Fotballnyheter