NRK Meny
Normal

«Hadde jeg vært klubbdirektør i Real Madrid hadde jeg vært kjempeinteressert»

Toppfotballsjefen hadde hentet Martin Ødegaard på flekken dersom han hadde vært direktør i verdens største fotballklubb.

Nils Johan Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb blir begeistret når han snakker om Martin Ødegaard. Her før EM-kvalifiseringskampen mot Malta i oktober da han snakket om utviklingsløpet i norsk fotball. Ødegaard avbildet i bakgrunnen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard var på plass igjen på Marienlyst stadion i Drammen i dag etter besøket hos den spanske storklubben Real Madrid.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg skjønner veldig godt at Real Madrid er interessert. Hadde jeg vært klubbdirektør i Real Madrid hadde jeg vært kjempeinteressert, sier Nils Johan Semb og smiler.

– Kun positivt støy

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo leste opp Ødegaard sitt navn da han tok ut troppen mot Estland og EM-kvalifiseringskampen mot Aserbadjan 16. november.

I går ble det kjent at Ødegaard var på besøk hos verdens største fotballklubb, Real Madrid. I følge VG ble 15-åringen og hans følge med pappa Hans Erik og agent Tore Pedersen hentet i privatfly og fraktet ned til den spanske hovedstaden.

Fjorårets mesterliga-vinner er svært interessert i sikre seg det norske vidunderbarnet foran nesen på resten av fotball-Europa.

Toppfotballsjefen er ikke redd for all oppmerksomheten som 15-åringen nå får.

– Det er jo kun positiv støy. Men samtidig er dette en utfordrende situasjon for Martin. Jeg skjønner veldig godt den oppmerksomheten han får. Han er et unikt talent med ekstreme forutsetninger.

– Nå gjelder det å tenke seg nøye om hva du skal velge. Det er ikke noe enkelt valg. Men jeg tror han har alle forutsetninger for å lykkes nesten uansett hvor han går, sier Nils Johan Semb.

Hvilken klubb mener du han bør velge?

– Jeg vil ikke blande meg inn i den diskusjonen. Jeg synes de har vært veldig dyktige til å ha riktig fokus på trening hver dag, og at Martin skal utvikle seg. I tillegg snakker vi om en spiller som er ekstremt ydmyk og jordnær. Og det er en god gunstig egenskap i alt kjøret som er rundt ham nå, sier Semb.

– Alle har et ansvar

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er på sin side begeistret for at hele fotball-Europa nå sikler etter en ung norsk fotballsspiller.

– Det er gøy for Martin og omgivelsene. Og det viser at det er noe ekstra ved ham. Hele Europa kjenner Martin Ødegaard. Og det er ganske spesielt for en så ung spiller. Samtidig må han få lov til å skynde seg langsomt og fortsette det han er best på, sier Høgmo, som også er aktiv i oppfølgingen av norges fotballfremtid.

– Jeg har en god dialog med Martin og omgivelsene. Og ikkje minst Strømsgodset-trener David Nielsen. Det handler om at han skal utvikle seg best mulig som fotballspiller og der har vi alle et ansvar, mener Per-Mathias Høgmo.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble nok en gang tatt ut i den norske landslagsstroppen i dag. Her får han beskjeder fra Per-Mathias Høgmo før debuten mot Bulgaria.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.