Innrømmer at VIF-jobben er tyngre enn han trodde

AALESUND (NRK..no): Klanen trodde på seriegull og klubbledelsen på bedre tider i 2013. I stedet står Vålerenga i fare for å rykke ned i Kjetil Rekdals comebacksesong.

Rekdal og Jönsson

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal takker Jan Jönsson for kampen søndag. Vålerenga tapte 0-1 mot Aalesund og risikerer å havne på kvalikplass.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det er selvfølgelig noe dritt, men vi er ikke bedre enn vi er og da havner vi der vi er, sier Vålerenga-kaptein Christian Grindheim til NRK.no.

Søndag tapte Oslo-laget den viktige bortekampen mot Aalesund. Nå Oslos eneste eliteserielag ta minst ett poeng i siste serierunde for å være sikre på å unngå kvalifiseringsplassen.

  • Se oversikt over nedrykkstriden i faktaboks til høyre

– Vi har hatt mange kamper der vi har rotet bort poengene på overtid, og da havner du nede på tabellen. Vi skulle sikkert ligget på rundt 40 poeng, det må vi ta selvkritikk for at vi ikke gjør, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Med 40 poeng ville eliteserieplassen vært sikret, men heller ikke det ville vært godt nok for en klubb som Vålerenga.

– Kjempeskuffelse

Da styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, presenterte Kjetil Rekdal som ny VIF-trener i januar var det optimisme i Vallhall.

Selv om Rekdal selv ikke ville si det, ble det snakket om mulig seriegull i 2013. Supporterne i Klanen la ikke skjul på sine store forventninger til den nye treneren etter en skuffende 8.-plass sesongen før.

– Seriegull er det eneste vi kan forvente av ham, sa de.

NRKs fotballekspert Tom Nordlie er overrasket over Vålerengas svake sesong.

– Laget har vært en kjempeskuffelse. En klubb som sa at alt skulle bli så mye bedre risikerer å havne på kvalikplass. Det er blitt sagt underveis i sesongen at de skal kjempe om medaljer neste sesong, men da lønner det seg å være i eliteserien først, sier Nordlie.

Vanskelig kamp

Da Rekdal, som også ledet VIF fra 2001 til midtveis i 2006-sesongen, kom inn som erstatter for Martin Andresen var han klar på at det måtte endringer til om klubben skulle kjempe om seriegull.

– Har det vært en tyngre sesong enn du hadde sett for deg?

– Ja, det kan du godt si. Det var veldig utfordrende i januar, men jeg hadde et håp om at det skulle se bedre ut enn det gjør nå. Utfordringen er likevel som den er og vi kommer til å ha et bedre lag neste sesong, sier Rekdal.

Til søndag blir det nedrykksdrama på Ullevaal. Poenget VIF må ta fra Sandnes Ulf vil bli vanskelig siden rogalendingene er i samme situasjon som dem - med like få poeng.

– Når du jobber og spiller i Vålerenga har du kniven på strupen hele året, så jeg tror vi kommer til å håndtere dette veldig fint, sier Rekdal.

Fotballnyheter