Innrømmer at VIF-jobben er tyngre enn han trodde

AALESUND (NRK..no): Klanen trodde på seriegull og klubbledelsen på bedre tider i 2013. I stedet står Vålerenga i fare for å rykke ned i Kjetil Rekdals comebacksesong.

Rekdal og Jönsson

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal takker Jan Jönsson for kampen søndag. Vålerenga tapte 0-1 mot Aalesund og risikerer å havne på kvalikplass.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det er selvfølgelig noe dritt, men vi er ikke bedre enn vi er og da havner vi der vi er, sier Vålerenga-kaptein Christian Grindheim til NRK.no.

Søndag tapte Oslo-laget den viktige bortekampen mot Aalesund. Nå Oslos eneste eliteserielag ta minst ett poeng i siste serierunde for å være sikre på å unngå kvalifiseringsplassen.

 • Se oversikt over nedrykkstriden i faktaboks til høyre

– Vi har hatt mange kamper der vi har rotet bort poengene på overtid, og da havner du nede på tabellen. Vi skulle sikkert ligget på rundt 40 poeng, det må vi ta selvkritikk for at vi ikke gjør, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Med 40 poeng ville eliteserieplassen vært sikret, men heller ikke det ville vært godt nok for en klubb som Vålerenga.

– Kjempeskuffelse

Da styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, presenterte Kjetil Rekdal som ny VIF-trener i januar var det optimisme i Vallhall.

Selv om Rekdal selv ikke ville si det, ble det snakket om mulig seriegull i 2013. Supporterne i Klanen la ikke skjul på sine store forventninger til den nye treneren etter en skuffende 8.-plass sesongen før.

– Seriegull er det eneste vi kan forvente av ham, sa de.

NRKs fotballekspert Tom Nordlie er overrasket over Vålerengas svake sesong.

– Laget har vært en kjempeskuffelse. En klubb som sa at alt skulle bli så mye bedre risikerer å havne på kvalikplass. Det er blitt sagt underveis i sesongen at de skal kjempe om medaljer neste sesong, men da lønner det seg å være i eliteserien først, sier Nordlie.

Vanskelig kamp

Da Rekdal, som også ledet VIF fra 2001 til midtveis i 2006-sesongen, kom inn som erstatter for Martin Andresen var han klar på at det måtte endringer til om klubben skulle kjempe om seriegull.

– Har det vært en tyngre sesong enn du hadde sett for deg?

– Ja, det kan du godt si. Det var veldig utfordrende i januar, men jeg hadde et håp om at det skulle se bedre ut enn det gjør nå. Utfordringen er likevel som den er og vi kommer til å ha et bedre lag neste sesong, sier Rekdal.

Til søndag blir det nedrykksdrama på Ullevaal. Poenget VIF må ta fra Sandnes Ulf vil bli vanskelig siden rogalendingene er i samme situasjon som dem - med like få poeng.

– Når du jobber og spiller i Vålerenga har du kniven på strupen hele året, så jeg tror vi kommer til å håndtere dette veldig fint, sier Rekdal.

Fotball

 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Spansk motstand for Molde

  Molde tok seg videre på imponerende vis i 16-delsfinalen mot Hoffenheim torsdag kveld.

  Derfor var de i potten sammen med flere store lag da trekningen til 8-delsfinalene ble trukket fredag.

  Manchester United var også med i trekningen, og mange hadde nok håpet at Ole Gunnar Solskjær skulle få et gjensyn med gamleklubben.

  Slik ble det ikke. Molde fikk spansk motstand i Granada. Manchester United fikk en enda tøffere trekning og skal møte Zlatan Ibrahimovic og Milan.

  Disse møtes:

  Ajax – Young Boys

  Dynamo Kiev – Villarreal

  Roma – Sjakhtar Donetsk

  Olympiakos – Arsenal

  Dinamo Zagreb – Tottenham

  Manchester United – Milan

  Slavia Praha – Rangers

  Granada – Molde

  Molde
  Foto: Ralph Orlowski / AFP
 • To Molde-spillere på ukas lag

  To Molde-spillere har fått plass på ukas lag i europaligaen etter sensasjonseieren over Hoffenheim i 16-delsfinalen.

  Molde tok seg videre til åttedelsfinalen med en sterk prestasjon og 2-0-seier borte mot Hoffenheim torsdag. Det ga avansement etter 3-3 i første kamp, som ble spilt i Spania på grunn av norske koronaregler.

  Keeper Andreas Linde og tomålsscorer Eirik Ulland Andersen får plass på rundens lag i europaligaen, som offentliggjøres av Uefa.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - TSG 1899 Hoffenheim v Molde
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Haugesund lanserer eget kvinnelag

  Eliteserieklubben Haugesund oppretter et eget kvinnelag som skal inn i seriesystemet. Ambisjonene er å få et elitelag også på kvinnesiden.

  Haugesund er siste klubb ut i rekken av lag med en elitesatsing for både kvinner og menn. Etableringen av FK Haugesunds kvinnelag skjer i samarbeid med moderklubbene SK Haugar og SK Djerv 1919.

  Laget tar over Haugars plass i seriesystemet og vil trolig starte på nivå tre i det norske seriesystemet.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Liverpool-kapteinen må opereres

  Jordan Henderson trengte operasjon for sin lårskade, slik Liverpool fryktet. Han er i første omgang ute i en måned, men kan være ferdigspilt for sesongen.

  Liverpools skademareritt ser ikke ut til å ha noen ende. Forrige helg hinket Henderson av banen i 0-2-tapet hjemme mot byrival Everton. Lagkapteinen ble byttet ut etter en halvtime.

  30-åringen er siden blitt grundig undersøkt. Resultatet ble at han måtte gjennom en operasjon i den store lårmuskelen som strekker seg opp til lysken.

  Ifølge flere engelske medier ligger Henderson an til å miste resten av Premier League-sesongen.

  Premier League - Liverpool v Everton
  Foto: Phil Noble / Reuters