NRK Meny
Normal

Sandefjord knuste Lyn

Ny hjemmebane lønner seg tydeligvis.

Sandefjord-jubel
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Sandefjord fikk tre etterlengtede poeng da de slo Lyn  lørdag.

På sin nye hjemmebane ledet laget fra hvalfangerbyen 3-0 allerede til pause etter to mål av Kari Arkivuo og ett av Tommy Knarvik.

- Vi fikk vist at vi kan, og det var viktig for oss i dag, sa en strålende fornøyd Sandefjord-trener Tor Thodesen til NTB etter seieren.

Utvist

Det ble ikke bedre for Lyn da keeper Eddie Gustafsson ble utvist tidlig i andre omgang.

Sandefjord hadde sjansen til å øke ledelsen, men klarte ikke å score med en mann mer på banen.

Jo Tessem reduserte for Lyn på overtid, men poengene ble igjen i Sandefjord.

Bort fra bunn

Sandefjord lå nederst med bare ni poeng etter halvspilt sesong, men med dagens seier klatret laget forbi Odd Grenland på tabellen.

Dagens kamp bar bud om et nytt Sandefjord. Laget spilte med stor innsatsvilje og den nye midtbanespilleren Thomas Sobotzic imponerte med sine presise pasninger.

- Det blir steintøft å overleve, men framstår vi som i dag så blir det gjerne poeng av det. Vi har aldri mistet troen. Derfor var dette SÅ godt, mente Thodesen. 

Svakt Lyn

Lyn hadde sjansen til å henge seg på i medaljekampen, men liknet ikke et topplag i høstsesongens første kamp. Med Edu suspendert, samt Powell og Hoff ute med skader manglet laget offensiv styrke, men dette var likevel en skuffende forestilling av Oslo-laget.

- Dette var en viktig kamp for oss, men vi var rett og slett ikke tilstede, sa en oppgitt Henning Berg til NTB etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.