NRK Meny
Normal

Saaliti ble historisk

Lars Lafton scoret tre ganger, men det var Kamal Saaliti som skrev klubbhistorie for Hønefoss tirsdag.

Kamal Saaliti

Kamal Saaliti

Foto: Andersen, Ståle / SCANPIX

Etter 77 minutter satte han inn sitt mål nummer 66 for klubben, og tangerte klubbrekorden.

Hønefoss vant 4-0 borte mot Skeid på Bislett tirsdag kveld.

Hattrick fra Lafton

Lars Lafton åpnet scoringskontoen da Hønefoss fikk et noe billig straffespark etter 39 minutter på Bislett stadion. Han satte ballen utagbart og hardt i venstre hjørne. Etter 58 minutter kom mål nummer to. Lafton ble spilt gjennom på høyre side av 16-meteren og avsluttet kaldt i lengste hjørne. Hattricket fullførte han etter 75 minutter da han stanget et innlegg fra Byfuglien i nettmaskene og med det avsluttet et glitrende Hønefoss-angrep.

NRKsport.no fulgte kampen

Saaliti inn i lokalhistorien

To minutter etter at Lafton hadde punktert kampen med tre mål, skrev Kamal Saaliti seg inn i Hønefoss ballklubbs historie ved å tangere scoringsrekorden til HBK-legenden Jarle Anders Hurum på 66 nettkjenninger.

Hønefoss hadde flere gode muligheter mot slutten av kampen og kunne fort ha gjort både fem og seks mål mot et Skeid-lag som lå lavt, slo mye langt, og aldri greide å matche det gode pasningsspillet Hønefoss vartet opp med på Bislett.

Til en fjerdeplass

Med seieren i kveld har Hønefoss klatret til en fjerdeplass på tabellen og ser ut som et topplag. Skeid har falt ned på niendeplass.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.