Hopp til innhold

Rosenborgs svensker avgjorde

De to sidebackene Mikael Lustig og Mikael Dorsin scoret hvert sitt mål og sørget for at Rosenborg trygget ledelsen i toppen av tabellen.

Mikael Dorsin og Mikael Lustig

Her jubler målscorerne Mikael Dorsin og Mikael Lustig for førstnevntes avgjørende mål på overtid.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

I Rosenborg er åpenbart kombinasjonen sideback og svensk god butikk.

Kampfakta: Lillestrøm - Rosenborg 1-2

Det så ut til å ende uavgjort, men langt inn i overtidsminuttene sørget Dorsin å krige ballen inn og sørge for tre nye poeng til serielederne.

I første omgang hadde Lustig sørget for trøndernes første scoring.

De offensive backene Lustig og Dorsins spill dro vikartrener Nils Arne Eggen opp til euforiske høyder. Om Lustig sparte treneren ikke superlativene-

- Lustig, ja. Det er gutten sin. Han kan bli Europas beste back, erklærte Eggen, Han kan bli så god han bare vil.

Lustig tok Eggens komplimenter med en klype salt, men gliste
lurt.

- Jeg må få si takk først, men jeg har et godt stykke igjen til å bli Europas beste. Jeg har mye å lære ennå, fremfor alt av den gubben der, sa svensken og pekte mot Eggen.

Feilaktig Lillestrøm-mål

Bortesterke Rosenborg hadde oppskrifsmessig tatt ledelsen. Men det tok ikke lang tid før Lillestrøm var tilbake i kampen. Det kan de takke en sløv linjedommer for.

Björn Bergmann Sigurdarson spilte en stikker til Anthony Ujah som alene med Daniel Örlund var sikkerheten selv. Rosenborg-spilleren reagerte spontant på det de mente var offside og reprisen etterlot liten tvil - Ujah burde blitt avblåst.

Lillestrøm-spillere i offside

Det er liten tvil om at Lillestrøms mål burde vært annulert.

Foto: NFF

- Rosenborg vinner serien

Men Ujahs mål betyr lite i den store sammenhengen. Rosenborg økte ledelsen i toppen av tabellen ettersom Tromsø bare spilte 2-2 mot Hønefoss.

Det viktige målet på overtid har etterhvert blitt et kjennetegn for Rosenborg.

Tidligere LSK-trener Arne Erlandsen var imponert over laget han en gang trente, men var ikke overrasket over utfallet.

- Rosenborg var best til å begynne med, men det ble etterhvert jevnspilt. At det ender som det gjør overrasker ikke meg. Jeg har vært med på lignende flere ganger som trener, sier Erlandsen.

Og Erlandsen tror nå at serien langt på vei er avgjort.

- Jeg kan ikke se mange lag som kan være med å kjempe med Rosenborg. Jeg tror ikke Tromsø holder helt inn, og da må det eventuelt være Vålerenga, men det er ikke sannsynlig det heller, sier han.

Fotball

 • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

  Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

  Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

  – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

  – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

  Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

  Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

  – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

  776131836
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

  Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

  Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

  Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

  Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

  Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

  Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

  Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

  Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

  Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Glimt gikk på sesongens første poengtap

  Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

  Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

  Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

  De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

  Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
 • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

  Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

  Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

  Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

  Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

  Premier League - Leicester City v Liverpool
  Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden