Hopp til innhold

RBK scoret i første angrep: – Viktig for oss å slå tilbake

SANDNES (NRK.no): Rosenborg var revansjelystne etter forrige helgs tap mot Molde og gikk ut i hundre mot Sandnes Ulf. Seieren gjør at trønderne nå nærmer seg teten i serien igjen.

Sandnes 20140512.Eliteserien fotball 2014: Sandnes ULF - RosenborgRosenborg jubler etter Alexander Toft Søderlund har scoret mål under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Rosenberg på Sandnes stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Rosenborg-spillerne jubler etter Alexander Søderlunds scoring.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi slår tilbake veldig etter kampen mot Molde. Det var viktig for oss å slå tilbake som lag, og det klarte vi, sier Rosenborgs trener Per Joar Hansen til NRK.no.

Publikum hadde så vidt rukket å sette seg i Sandnes da Alexander Søderlund banket inn 1-0 til gjestene allerede etter 40 sekunders spill.

Det sier kanskje litt om hvor revansjelystne Rosenborg var etter å ha tapt 2-0 mot serieleder Molde forrige helg.

– Nå har vi spilt åtte kamper, og det er en lang vei å gå fortsatt. Men det er klart at alt handler om å ta trepoengere før ferien nå, sier Hansen.

Riski storspilte

Søderlund fikk ballen fra kampens store spiller, Riku Riski, før scoringen. Han som dro seg lekkert fri på høyrekanten før han la inn til spissen.

Etter en slik «flying start» var det også aldri noen særlig tvil om hvor seieren skulle havne.

Rosenborg-trener Hansen valgte å benke spillere som Mikkel Diskerud, Mikael Dorsin og Nicki Bille Nielsen, som scoret tre mål i NM-runden tidligere i uken.

Laguttaket var nok litt overraskende for noen, men det fungerte uansett godt mot Sandnes Ulf. Hjemmelaget misbrukte flere gode sjanser på eget gress.

Et kvarter etter pausen satte Rosenborg spikeren i kista da Tobias P. Mikkelsen scoret sitt første mål for sesongen. Igjen var Riski nest sist på ballen før scoringen.

Asle Andersen

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen mener Rosenborg fikk komme for lett til sjanser på slutten.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Mikkelsens mål var også av det penere slaget. Han fintet først bort én motspiller, før han la iskaldt ballen i det lengste hjørnet.

– Det var deilig å score, for det var lenge siden nå. Men at vi tok tre poeng var det viktigste, sier dansken til NTB.

Nærmer seg teten igjen

Riski var flyttet opp i en ny rolle bak Søderlund. Han har vanligvis spilt på vingen, men etter forrige helgs 2-0-tap for Molde ville Hansen gjøre endringer på laget.

Endringene fungerte godt for RBK, som trenger alle poengene de kan få for å holde tritt med topplagene.

Seieren over Sandnes Ulf sender laget opp på fjerdeplass, fire poeng bak Molde.

– Med tanke på gullstriden passet det oss bra at Molde og Godset spilte uavgjort søndag. Men nå skal vi glede oss over poengene og ha fokus på neste kamp, sier Mikkelsen til NTB.

For Sandnes Ulf blir det stadig tyngre. Laget ligger helt sist i serien med sine fem poeng.

– Det er en dårlig følelse. Vi har ikke spilt opp mot det vi kan. Vi skaper ingenting og slipper dem for lett til, sier kaptein Aksel Berget Skjølsvik til NRK.

Fotball

 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund