NRK Meny
Normal

RBK scoret i første angrep: – Viktig for oss å slå tilbake

SANDNES (NRK.no): Rosenborg var revansjelystne etter forrige helgs tap mot Molde og gikk ut i hundre mot Sandnes Ulf. Seieren gjør at trønderne nå nærmer seg teten i serien igjen.

Sandnes 20140512.Eliteserien fotball 2014: Sandnes ULF - RosenborgRosenborg jubler etter Alexander Toft Søderlund har scoret mål under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Rosenberg på Sandnes stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Rosenborg-spillerne jubler etter Alexander Søderlunds scoring.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi slår tilbake veldig etter kampen mot Molde. Det var viktig for oss å slå tilbake som lag, og det klarte vi, sier Rosenborgs trener Per Joar Hansen til NRK.no.

Publikum hadde så vidt rukket å sette seg i Sandnes da Alexander Søderlund banket inn 1-0 til gjestene allerede etter 40 sekunders spill.

Det sier kanskje litt om hvor revansjelystne Rosenborg var etter å ha tapt 2-0 mot serieleder Molde forrige helg.

– Nå har vi spilt åtte kamper, og det er en lang vei å gå fortsatt. Men det er klart at alt handler om å ta trepoengere før ferien nå, sier Hansen.

Riski storspilte

Søderlund fikk ballen fra kampens store spiller, Riku Riski, før scoringen. Han som dro seg lekkert fri på høyrekanten før han la inn til spissen.

Etter en slik «flying start» var det også aldri noen særlig tvil om hvor seieren skulle havne.

Rosenborg-trener Hansen valgte å benke spillere som Mikkel Diskerud, Mikael Dorsin og Nicki Bille Nielsen, som scoret tre mål i NM-runden tidligere i uken.

Laguttaket var nok litt overraskende for noen, men det fungerte uansett godt mot Sandnes Ulf. Hjemmelaget misbrukte flere gode sjanser på eget gress.

Et kvarter etter pausen satte Rosenborg spikeren i kista da Tobias P. Mikkelsen scoret sitt første mål for sesongen. Igjen var Riski nest sist på ballen før scoringen.

Asle Andersen

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen mener Rosenborg fikk komme for lett til sjanser på slutten.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Mikkelsens mål var også av det penere slaget. Han fintet først bort én motspiller, før han la iskaldt ballen i det lengste hjørnet.

– Det var deilig å score, for det var lenge siden nå. Men at vi tok tre poeng var det viktigste, sier dansken til NTB.

Nærmer seg teten igjen

Riski var flyttet opp i en ny rolle bak Søderlund. Han har vanligvis spilt på vingen, men etter forrige helgs 2-0-tap for Molde ville Hansen gjøre endringer på laget.

Endringene fungerte godt for RBK, som trenger alle poengene de kan få for å holde tritt med topplagene.

Seieren over Sandnes Ulf sender laget opp på fjerdeplass, fire poeng bak Molde.

– Med tanke på gullstriden passet det oss bra at Molde og Godset spilte uavgjort søndag. Men nå skal vi glede oss over poengene og ha fokus på neste kamp, sier Mikkelsen til NTB.

For Sandnes Ulf blir det stadig tyngre. Laget ligger helt sist i serien med sine fem poeng.

– Det er en dårlig følelse. Vi har ikke spilt opp mot det vi kan. Vi skaper ingenting og slipper dem for lett til, sier kaptein Aksel Berget Skjølsvik til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.