Rooney buet ut av Uniteds parademarsj

Wayne Rooney har hisset på seg Manchester United-fansen og ble som eneste spiller buet på under lagets parademarsj mandag kveld.

Wayne Rooney ble buet på da han løftet pokalen sammen med Rio Ferdinand. Sistnevnte fikk derimot heiarop.

SE VIDEO: Wayne Rooney ble buet på under Manchester Uniteds feiring av ligagullet utenfor Old Trafford mandag kveld. Flere fans hadde med seg plakater med meldinger til spissen. Denne lille jenten ber Rooney om å «sod off», som på norsk betyr omtrent å «pelle seg bort».

Britain Soccer Premier League

Rooney viser frem pokalen til fotografene på taket av Manchester Uniteds buss under parademarsjen mandag kveld.

Foto: Jon Super / Ap

I ni sesonger har Wayne Rooney vært en av Manchester United-fansens største yndlinger. Under det som skulle være en hyllest av klubbens ligagull ble det tydelig at den tid er over.

Rooney var den eneste spilleren som ble møtt av buing og negative tilrop da han viste seg for fansen under lagets parademarsj i Manchester mandag kveld, som du kan se i videoen over.

Søndag ble det nemlig bekreftet at 27-åringen ønsker seg bort fra Manchester United, og har bedt om en overgang.

«Stikk av, Rooney»

United-spillerne sto på taket til klubbussen under seiersmarsjen, og gikk frem etter tur for å løfte pokalen som viser at de er ligamester.

De fleste ble møtt av glad jubel fra de mange tusen som hadde møtt opp til seansen som startet utenfor Old Trafford, men buingen startet umiddelbart da det var Rooneys tur.

Enkelte fans hadde også tatt med seg plakater som tydelig viste hva de nå mener om Rooney. Blant annet ble en liten jente avbildet med en plakat med den klare beskjeden «Stikk av Rooney».

Ferdinand stanset buingen

Rooney smilte likevel, og løftet pokalen kjapt før Rio Ferdinand overtok og snudde buingen til vill jubel igjen. Ferdninand scoret vinnermålet i søndagens 2-1-seier over Swansea, som også var Sir Alex Fergusons siste hjemmekamp som United-manager.

Ferdinand sørget også for å få opp stemningen blant de oppmøtte da han tok mikrofonen og begynte å synge en sang om Rooney. Tilskuerne ble etterhvert med og sang.

Avtroppende manager Ferguson ble selvfølgelig også hyllet, men var aller mest opptatt av å rose laget han har ledet til ligagull denne sesongen.

– Jeg er mest glad på deres vegne. Å gå gjennom en liga på 38 kamper og vinne den med stil, er fantastisk. Klubben har en ung stall med mange gode, unge spillere som bare vil bli bedre. Den største utfordringen blir å vinne serietrofeet tre ganger på rad, sa Ferguson til supporterne.

Vil ikke selge Rooney

Rooney er blitt koblet til klubber som Bayern Munchen, Paris Saint-Germain og Chelsea, og ryktene fikk vann på mølla da spissen var vraket fra Fergusons avskjedskamp på Old Trafford.

– Jeg tror ikke Rooney ville spille fordi han har bedt om en overgang. Men vi vil ikke selge ham, sier Ferguson til Sky Sports.

Før helga ble det klart at Everton-trener David Moyes tar over for Ferguson etter sesongen. Moyes trente nettopp Rooney da han var tenåring i Liverpool-klubben.

Forholdet til Moyes skal derimot ha blitt svært kjølig etter at Rooney kritiserte gamlesjefen i en selvbiografi.

Rooney kom til Manchester United fra Everton i august 2004. Han rundet nylig 400 obligatoriske kamper.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp