Riise får nytt stadion

Liverpools amerikanske eiere vil endelig åpne lommeboka.

John Arne Riise
Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Etter en lang tid med åpen skittentøyvask mellom Raphael Benitez og George Hicks og George Gillett, strekker de amerikanske eierne nå ut en hånd med penger til både ny stadion og spillerkjøp.

Amerikanerne håper at stadionprosjektet og penger til nye spillere vil avslutte krangelen mellom treneren og eierne.

Benitez er meget populær i klubben etter at han har ført Liverpool til to Champions League-finaler på de tre årene han har hatt styringen.

Forholdet mellom Benitez og eierne har vært vanskelig etter spanieren offentlig kritiserte amerikanernes manglende vilje til å bruke penger på spillere.

Konflikten med Benitez har gjort eierne upopulære. Etter at det ble klart at Jurgen Klinsmann har vært ønsket som ny trener av amerikanerne har det blitt ampert blant fansen.

Rafael Benitez

Benitez skal være svært fornøyd med at eierne åpner lommeboka.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Hicks og Gillett fortalte at de har hyret HKS, et arkitekt-kontor fra Dallas, til å bygge stadionet. De ønsker å bygge det ved Stanley Park, like ved Anfield. Det er antatt at det kommer til å være ferdig august 2011 og at det kommer til å koste ca 3 milliarder kroner.

Amerikanerne håper at stadionprosjektet og nye midler til spillerkjøp vil avslutte disputten med Benitez samtidig som de får et bedre forhold til Liverpools supportere.

Fotballnyheter