NRK Meny
Normal

Rekord-Adriano: – Jeg er skuffet og sint

Sjakhtar-spilleren Luiz Adriano hevder han ble utsatt for «skammelige, rasistiske bemerkninger» under rekordkampen mot BATE Borisov tirsdag.

Luiz Adriano

Dette er gesten som kan ha utløst tilropene. Adriano hevder han at han sendte et kyss til kona og datteren.

Foto: Sergei Grits / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Adriano scoret fem ganger og satte mesterligarekord i 7-0-seieren over BATE.

Behandlingen han fikk av hjemmefansen ville han gjerne vært foruten, sa han etter kampen. BATE-fansen skal nemlig ha rettet flere rasistiske tilrop mot ham.

– Det var noen skammelige, rasistiske bemerkninger, sier han til Sjakhtars nettsted.

– Skuffet og sint

Tilropene kan ha blitt utløst av en gest Adriano gjorde mot TV-kameraene etter å ha scoret ett av sine fem mål. Selv hevder han at han sendte et kyss til kona og datteren, skriver NTB.

– Supporterne oppførte seg uakseptabelt, og det er derfor jeg er skuffet og føler meg sint. Det var en stygg handling fra deres side, forklarer Adriano.

En misforståelse?

Lagkamerat Taras Stepanenko tror Adriano kan ha blitt misforstått.

– Han gjorde ingenting for å provosere menneskene på tribunen. Vi har stor respekt for BATE, og det var et absolutt fravær av usportslige holdninger på banen. Vi ville bare score så mange mål som mulig, sier han.

Adriano ble historisk da han scoret den raskeste rekken på fire mål i mesterligaen. I det 82. minuttet avsluttet han scoringsfesten til 7-0.

– Jeg er veldig glad for at rekorden hjalp ikke bare meg, men laget. Vi tok en spektakulær og historisk seier, kommenterer han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter