Normal

Rekdal: – Molde vil få det blytungt

Kjetil Rekdal mener Standard Liège er et helt annet lag på hjemmebane. Dermed vil kanskje Molde 2-0-ledelse ikke være nok til avansement i Europaligaen.

Standard Liege

IVRIGE: Standard Liège-supporterne støtter laget sitt i tykt og tynt.

Foto: YVES HERMAN / REUTERS

Laster innhold, vennligst vent..
rekdal

ADVARER: Vålerenga-trener og tidligere Belgia-proff Kjetil Rekdal tror Molde vil få det tøft borte mot Standard Liège.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Standard Liège er en heksegryte, og de har 40.000 tilskuere på tribunen, sier Kjetil Rekdal til NRK.

Vålerenga-treneren kjenner belgisk fotball og Liège etter å ha både trent og spilt for klubben. Han er langt fra sikker på at Molde tar seg til Europaligaen, og frykter Molde får en tung kamp i kveld - til tross for at de leder 2-0 etter det første møtet i Rosenes by.

Rekdal mener nemlig at et belgisk lag på hjemmebane er en mye tøffere motstander. Det fikk Vålerenga erfare for ti år siden.

– Jeg husker da vi spilte mot Club Brugge i 2005. Vi vant 1-0 hjemme. Da vi kom ned dit, ble det en helt annen kamp. Du trodde ikke det var de samme spillerne du møtte, advarer han.

Standard Liege

SKREMMENDE: Dette var det som møtte tidligere Standard Liège-spiller Steven Defour besøkte gamleklubben som Anderlecht-spiller.

Foto: YORICK JANSENS / Afp

– Har en «fair sjanse»

Brugge vant 1-0 i returoppgjøret, før de avgjorde med 4-3 i straffesparkkonkurransen.

Molde spilte en meget god førsteomgang hjemme mot Standard Liège for en uke siden, scoret to mål og holdt nullen. De fikk med det et meget godt utgangspunkt før dagens oppgjør i Belgia. Men det er ikke mer enn det «Reka» tror Molde må ha.

– De kommer til å få en blytung og tøff kamp, men de har en «fair» sjanse siden de leder 2-0, legger han til.

I Molde-leiren tar de heller ingenting for gitt. Trener Erling Moe innser at laget hans må spille godt for å slå Standard Liège, i siste hinder før en plass i Europaligaen.

– Dette blir nok tøffere enn det mange tror, for det er et veldig sterkt hjemmelag vi møter. Vi får nok ingenting gratis, sier han til NRK.

Fotballnyheter