Denne skrekktrenden vil Rekdal snu mot Start

Etter Vålerengas magre poengfangst i serieåpningen er det spesielt én ting trener Kjetil Rekdal vil unngå mot Start: Tidlig baklengsmål.

Kjetil Rekdal

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal gir det enkle svaret på hvorfor laget har gjort det så svakt i seriestarten: – Vi har sluppet inn åtte mål på fire kamper, det er altfor høyt. Vi har scoret to mål, det er altfor lavt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB Scanpix

– Den største utfordringen er å sørge for at vi kommer godt i gang. I fire av fem kamper har vi ligget under ganske tidlig. Alle skjønner at det blir vanskelig, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK.no.

Grindheim

Christian Grindheim og Vålerenga blir nødt til å heve seg mot Start etter 0-3-tapet for Strømsgodset forrige runde.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I eliteserietapene mot Brann, Odd og Strømsgodset lå Vålerenga under før kvarteret var spilt. I tirsdagens cupkamp mot Frigg lå Vålerenga under med et mål etter ti minutter.

– Vi har sluppet inn mye mål i starten, kommet fryktelig dårlig i gang og vært på etterskudd omtrent når kampen har startet, sier Rekdal.

Svak målforskjell

Fredag kveld er Vålerenga i Kristiansand for å møte Start til eliteserieoppgjør. Der jakter Rekdals menn sesongens andre seier i serien.

– Tre poeng på fire kamper er under det vi hadde håpet og trodd vi skulle ha, men fakta er en gang sånn at vi ikke har vært gode nok til det og kommet skjevt ut i kampene, sier Rekdal.

Rekdal gir en enkel forklaring på hvorfor Vålerenga kun står med tre poeng på fire kamper.

– Vi har sluppet inn åtte mål på fire kamper, det er alt for høyt. Vi har scoret to, det er alt for lavt. Det er det enkleste svaret, sier Rekdal.

– Vi har ikke klart å forsvare oss godt nok, og vi har for lav uttelling på målsjanser. Vi har slitt med å få laget til å fungere som helhet, sier treneren.

Sliter med helheten

Rekdal sier han trodde laget skulle se bedre ut en det til har gjort, men mener at de fortsatt trenger tid.

– Vi har mange gode spillere som trenger litt tid på å finne hverandre. Forhåpentligvis ser det bedre ut i tida som kommer, sier han.

For Rekdal har ambisjoner om å løfte Vålerenga inn i medaljestriden - men er usikker på om det skjer denne sesongen.

– Jeg har ikke snakket om medalje, jeg har snakket om at vi skal bygge et topplag. Selvfølgelig skal vi tåle at det er forventinger og ambisjoner rundt og i Vålerenga om å være et konstant topplag, men det har det ikke vært de seneste årene, sier han.

– Da må vi bygge opp et topplag. Det skjer ikke på en, to, tre. Vi må bruke den tiden vi trenger. Vi kommer til å kjempe i tetstriden igjen, men når vet jeg ikke, sier han.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp