NRK Meny
Normal

Guardiola: – Vi gratulerer Real Madrid med gullet

Real Madrid fikk knapt låne ballen av Barcelona på Camp Nou. Likevel gikk de seirende ut av storkampen som etter alt å dømme sikrer dem ligagullet.

FBL-ESP-BARCELONA-REAL MADRID

Så glade ble Real Madrid-spillerne etter seieren og trolig ligagullet ble sikret.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Fyldig kampreferat: Barcelona - Real Madrid 1-2

SOCCER-CLASICO/ Real Madrid's Khedira celebrates after scoring against Barcelona during their Spanish first division soccer match in Barcelona

Sami Khedira jubler for sin 1-0-scoring mot Barcelona.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

– Vi spilte godt som lag, responderte bra da det var nødvendig og nå må vi bare ta det hele kamp for kamp slik at vi sørger for å vinne seriemesterskapet, sa Real Madrid-målvakten Iker Casillas.

Det gjenstår fire runder i Spania, men bare vag teori kan ta ligagullet fra Real Madrid etter seieren i lørdagens «El Clasico». De leder nå med syv poeng foran Barcelona.

Klarte ikke stå imot

Barcelona har vunnet tre år på rad, og før kveldens oppgjør hadde de vunnet de 34 foregående hjemmekampene sine. Men når det gjaldt som mest klarte de ikke stå imot.

Barcelona hadde ifølge kampstatistikken over 70 prosent ballbesittelse, men Real Madrid visste likevel å benytte seg av mulighetene sine når de først kom.

Ronaldo ble kveldens helt

Sami Khedira scoret tidlig for Real Madrid, men Alexis Sanchez sørget for fornyet spenning da han utlignet for Barcelona halvveis i annenomgang.

Men bare tre minutter etter dukket han opp igjen, Cristiano Ronaldo, og gjorde det han har gjort 42 ganger denne sesongen: scoret. Og avgjorde både kampen og kampen om ligagullet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Spain Soccer La Liga

Her scorer Ronaldo 2-1-målet som trolig avgjør den spanske ligaen.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

Mesut Özil spilte ham fri med en smart stikker, og Ronaldo var iskald da han ventet ut Valdes og deretter smatt ballen bak ham akkurat når han så målvakten var spilt ut.

Dermed sørget han for seier og sannsynligvis gull i La Liga.

– Vi må bare gratulere Madrid med seieren og tittelen, for den vant de også i kveld. Vi skapte sjanser, men dette var ikke vår kveld. Noen ganger skjer det mot en slik god motstander som Madrid, sa Barcelona-trener Pep Guardiola.

Blek Messi

Det er tre år, elleve måneder og 14 dager siden forrige gang Real Madrid vant en seriekamp mot erkerivalen. Bare én El Clásico hadde José Mourinhos gutter vunnet på de siste 14 forsøkene før det ble blink lørdag.

Stålkontroll defensivt, og spesielt på playmaker Lionel Messi, var oppskriften. Argentineren slapp ikke til en eneste målsjanse i kampen.

Real Madrid har nå scoret 109 mål i årets sesong. Det er rekord. Klubben vant sist seriegullet i 2008. Real Madrid tok tilbake ledelsen i innbyrdes møter med 87 seirer mot Barcelonas 86. Barcelona vant omvendt møte 3-1.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.