Hopp til innhold

Reaksjoner etter finalen

Fornøyde spanjoler og skuffede engelskmenn. Det var de naturlige reaksjonene etter Barcelonas 2-0-seier i mesterligafinalen.

Og United innrømte at de tapte for et bedre lag. Her er noen av reaksjonene.

Nett-TV: Guardiola: De klarte det

Nett-TV: Ferguson: Beste laget vant

Nett-TV: Gudjohnsen: etter målet kontrollerte vi kampen

Nett-TV: Ronaldo: De fortjente å vinne

Nett-TV: Skuffede United-supportere

- Helt utrolig

Josep Guardiola, Barcelona-trener: - Vi er veldig glade. Vi startet svakt, men målet roet oss ned. Totalt sett spilte vi en god kamp, mente Guardiola. Da jeg vant som spiller var jeg ung, og det føltes helt strålende. Men å vinne tre triumfer i det første forsøket (som trener) er helt utrolig.

- De var et bedre lag

Alex Ferguson, Manchester Uniteds manager: - De var et bedre lag enn oss. Vi slapp inn to unødvendige mål. Vårt forsvarsspill har vært bra hele sesongen,men de to baklengsmålene kom etter dårlig forsvarsarbeid. Vi starte kampen bra, men det første baklengsmålet ødela.

- Et slag i ansiktet

Rio Ferdinand, United-stopper: - Ingen av oss kan si at vi spilte en god kamp, verken som individualister eller kollektivt sett,.

- Det første baklengsmålet kom som et slag i ansiktet. Vi hadde skapt et par gode sjanser før det. Men vi kan ikke komme med unnskyldninger nå. De var det beste laget, og vant fortjent.

- En triumf for hele Spania

Juan Carlos, Spanias konge: - Jeg er glad og fornøyd over seieren, og jeg er helt sikker på at hele Spania føler det samme.

- Vi har arbeidet hardt

Carles Puyol, Barcelona-kaptein: - Vi har lagt et par tunge år bak oss. Nå er det tid for åfeire. Vi har arbeidet hardt for dette.

- Mangler ord

Andres Iniesta, Barcelona-spiller: Pokalen er så vakker. Dette er en perfekt avslutning på en spektakulær sesong. Jeg er så glad at jeg mangler ord.

- Nå tar vi VM også

Jose Luis Rodriguez Zapatero, spansk statsminister og Barelona-supporter: - Vi har vunnet EM. I dag kom mesterligatrofeet. Nå går vi for VM-tittelen.

Dette er drømmelaget. Det var en stor kamp, og en kamp der Barca viste seg å være overlegne. Barcelona har vist at de er best i Europa. Laget har vunnet tre titler denne sesongen. Det er en sterk prestasjon.

Fotball

 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB
 • Rashford i bilulykke etter Burnley-seieren

  Manchester Uniteds Marcus Rashford var involvert i en bilkrasj etter seieren mot Burnley lørdag kveld.

  Ifølge Daily Star skal Rashford først ha tatt buss med laget til klubbens treningsfelt, før han krasjet å vei ut av treningsanlegget.

  På Instagram bekrefter Rashford at han kom uskadd fra ulykken og takker for fanens støtte.

  – Jeg har det bra, folkens. Takk for alle meldingene, skriver United-stjernen.

  Britain Soccer Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP