Pusterom for Hareide

Viking slo Staal Jørpelandmed 3-0 i den andre runden av cupen og ga trener Åge Hareide etter etterlenget pusterom.

Video NM 2. runde: Staal Jørpeland - Viking

Åge Hareide og Viking trengte en seier.

Kampfakta: Staal Jørpeland - Viking

Laget som ligger på en skuffende 14. plass i eliteserien tok en grei seier over Staal Jørpeland.

På Jørpeland stadion fikk det rekordstore publikummet på 2489 se Viking skaffe seg et tidlig grep om kampen. 20 minutter var spilt da Bengt Sæternes gjorde 1-0 etter en gjennombruddspasning fra Valon Berisha.

Presset storebror

Staal presset storebror bakpå i starten av annen omgang, og det var spilt en knapp time før Viking kunne trygge ledelsen. Denne gangen byttet Sæternes og Berisha roller, og unggutten dunket inn 2-0 via stolpen.

Luften gikk ut av vertene etter scoringen, og Viking ruslet enkelt inn til cupavansement. På overtid fastsatte Erik Nevland sluttresultatet til 3-0.

Les mer: Viking slo Staal

Sogndal måtte kjempe

Sogndal måtte kjempe hardt for å holde på 1-0-ledelsen i annen omgang mot Fyllingen.

Per-Egil Flo sendte gjestene i føringen etter 26 minutter, og Sogndal gikk til pause med fortjent ledelse. Men etter hvilen tok bortelaget over. Fyllingen produserte sjanse på sjanse inntil de tabbet seg ut og laget straffe sju minutter før slutt. Fra ellevemetersmerket var Ole Jørgen Halvorsen trygg, og Sogndal kunne puste lettet ut med 2-0.

Les også:

Nett-TV: Sogndal videre

Video NM 2. runde: Fyllingen - Sogndal

NM 2. runde: Fyllingen - Sogndal

Kampfakta: Fyllingen - Sogndal

Etter 2. runde er Vålerenga eneste eliteserielag som er ute av fotball-NM. De tapte 1-2 for Kjelsås onsdag. Totalt gikk toppklubbene av banene med 45-11 i målforskjell.

Fotball

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP