Pusterom for Hareide

Viking slo Staal Jørpelandmed 3-0 i den andre runden av cupen og ga trener Åge Hareide etter etterlenget pusterom.

Video NM 2. runde: Staal Jørpeland - Viking

Åge Hareide og Viking trengte en seier.

Kampfakta: Staal Jørpeland - Viking

Laget som ligger på en skuffende 14. plass i eliteserien tok en grei seier over Staal Jørpeland.

På Jørpeland stadion fikk det rekordstore publikummet på 2489 se Viking skaffe seg et tidlig grep om kampen. 20 minutter var spilt da Bengt Sæternes gjorde 1-0 etter en gjennombruddspasning fra Valon Berisha.

Presset storebror

Staal presset storebror bakpå i starten av annen omgang, og det var spilt en knapp time før Viking kunne trygge ledelsen. Denne gangen byttet Sæternes og Berisha roller, og unggutten dunket inn 2-0 via stolpen.

Luften gikk ut av vertene etter scoringen, og Viking ruslet enkelt inn til cupavansement. På overtid fastsatte Erik Nevland sluttresultatet til 3-0.

Les mer: Viking slo Staal

Sogndal måtte kjempe

Sogndal måtte kjempe hardt for å holde på 1-0-ledelsen i annen omgang mot Fyllingen.

Per-Egil Flo sendte gjestene i føringen etter 26 minutter, og Sogndal gikk til pause med fortjent ledelse. Men etter hvilen tok bortelaget over. Fyllingen produserte sjanse på sjanse inntil de tabbet seg ut og laget straffe sju minutter før slutt. Fra ellevemetersmerket var Ole Jørgen Halvorsen trygg, og Sogndal kunne puste lettet ut med 2-0.

Les også:

Nett-TV: Sogndal videre

Video NM 2. runde: Fyllingen - Sogndal

NM 2. runde: Fyllingen - Sogndal

Kampfakta: Fyllingen - Sogndal

Etter 2. runde er Vålerenga eneste eliteserielag som er ute av fotball-NM. De tapte 1-2 for Kjelsås onsdag. Totalt gikk toppklubbene av banene med 45-11 i målforskjell.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England