Hopp til innhold

Lillebror Cannavaro utestengt etter kampfiksing

Napoli-kaptein Paolo Cannavaro er utestengt i seks måneder etter en kampfiksingssak. Den italienske fotballklubben trekkes for to poeng.

Paolo Cannavaro

Paolo Cannavaro, her i duell med Milans Pato, er utestengt i seks måneder for kampfiksing.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Det bestemte disiplinærkomiteen i Det italienske fotballforbundet tirsdag, ifølge AP.

Napoli trekkes to poeng for kampfiksing etter at klubbens tidligere målvakt innrømmet å ha påvirket resultatet i en kamp for tre sesonger siden.

Matteo Gianello innrømmet at han forsøkte å fikse kampen mellom Sampdoria og Napoli 16- mai 2010, ifølge AP. Han er utestengt i tre år og tre måneder.

Det betyr at Napoli går fra tredjeplass til femteplass på Serie A-tabellen. Laget er nå 10 poeng bak serieleder Juventus.

Venter anke

Napolis kaptein Paolo Cannavaro, lillebroren til Fabio Cannavaro, er utestengt i seks måneder. Det er også reservespiller Gianluca Grava.

De utestenges fordi de ikke meldte ifra om kampfiksing. Gianello skal ha foreslått overfor dem å la Sampdoria vinne kampen. Begge spillerne og klubben hevder de ikke har gjort noe galt.

I tillegg til poengtrekk ble Napoli ilagt en bot på 500.000 kroner (70.000 euro). Det er ventet at både klubben og spillerne vil anke saken.

Flere saker

Dette er ikke den eneste kampfiksingssaken som har rammet italiensk fotball. Napoli er den femte Serie A klubben som er trukket poeng denne sesongen på grunn av kampfiksing. Siena, Atalanta, Sampdoria og Torino er også trukket.

Tidligere i høst fikk Juventus-trener Antonio Conte suspensjon på grunn av kampfiksing.

Han skal ha unnlatt å si ifra om to tilfeller av kampfiksing da han trente Siena i serie B for to sesonger siden. Conte sier også han er uskyldig.

Andrea Masiello, tidligere Bari-spiller, har tidligere i høst tilstått at han laget selvmål med vilje for å fikse et resultat i 2011.

Minst 50 mennesker har blitt arrestert for kampfiksing i Italia det siste halvannet året, ifølge AP. Flere av saken er fortsatt under etterforskning.

Fotball

 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
 • England brøt forbannelsen mot Italia – Kane ble historisk

  For første gang siden 2012 vant England over Italia.

  Italienerne åpnet best på hjemmebane, men England fikk maks ut av et hjørnespark fra Bukayo Saka etter 12 minutter. Harry Kane var først på ballen, men skøyt på sisteskansen. Ballen spratt videre til Declan Rice som sendte England i ledelsen.

  Italia bar preg av et rotete forsvar i store deler av kampen, og Giovanni Di Lorenzo ble synderen med hands innenfor 16-meteren like før pause.

  Kaptein Kane fikk en gylden mulighet til å doble ledelsen med straffespark, og det gjorde Tottenham-spissen som satte rekord med sin 54. landslagsscoring. Han passerte med det Wayne Rooneys målrekord for England.

  Få minutter senere fikk Jack Grealish en gigantisk mulighet til å sette 3–0 etter en strålende assist fra Kane. Men på magisk vis gikk ballen utenfor mål.

  Etter hvilen hadde italienerne funnet ny giv.

  Med drøye ti minutter spilt av andre omgang fant Lorenzo Pellegrini debutant Mateo Retegui som satte ballen sikkert i nettveggen.

  Luce Shaw pådro seg to gule kort på to minutter. England måtte dermed spille de siste ti ordinære spilleminuttene med ti mann.

  Et desperat Italia mestret likevel ikke å utligne mot engelskmennene som gikk seirende ut 2-1.

 • Bild: Nagelsmann ferdig som Bayern-trener

  Den tyske storavisen Bild hevder at Julian Nagelsmanns dager som trener for Bayern München er talte.

  35-åringen ble Bayern-trener i juli 2021 og ledet de rødkledde i 84 kamper. Etter 1-2-tapet for Leverkusen før landslagspausen er tyskeren ferdig i rollen. Han gjorde seg bemerket i trenerrollen i RB Leipzig før han startet i Bayern.

  Bayern har tapt 10 poeng til Borussia Dortmund denne sesongen og ligger på andreplass i tyske Bundesliga.

  Avskjedigelsen kommer som en overraskelse skriver Bild. Historiens yngste Bayern-trener har blant annet satt mesterligarekord for klubben denne sesongen med åtte seiere på åtte kamper.

  11. april skal klubben møte Manchester City til første av to kvartfinalekamper.

  Julian Nagelsmann
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund