Hopp til innhold

Lillebror Cannavaro utestengt etter kampfiksing

Napoli-kaptein Paolo Cannavaro er utestengt i seks måneder etter en kampfiksingssak. Den italienske fotballklubben trekkes for to poeng.

Paolo Cannavaro

Paolo Cannavaro, her i duell med Milans Pato, er utestengt i seks måneder for kampfiksing.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Det bestemte disiplinærkomiteen i Det italienske fotballforbundet tirsdag, ifølge AP.

Napoli trekkes to poeng for kampfiksing etter at klubbens tidligere målvakt innrømmet å ha påvirket resultatet i en kamp for tre sesonger siden.

Matteo Gianello innrømmet at han forsøkte å fikse kampen mellom Sampdoria og Napoli 16- mai 2010, ifølge AP. Han er utestengt i tre år og tre måneder.

Det betyr at Napoli går fra tredjeplass til femteplass på Serie A-tabellen. Laget er nå 10 poeng bak serieleder Juventus.

Venter anke

Napolis kaptein Paolo Cannavaro, lillebroren til Fabio Cannavaro, er utestengt i seks måneder. Det er også reservespiller Gianluca Grava.

De utestenges fordi de ikke meldte ifra om kampfiksing. Gianello skal ha foreslått overfor dem å la Sampdoria vinne kampen. Begge spillerne og klubben hevder de ikke har gjort noe galt.

I tillegg til poengtrekk ble Napoli ilagt en bot på 500.000 kroner (70.000 euro). Det er ventet at både klubben og spillerne vil anke saken.

Flere saker

Dette er ikke den eneste kampfiksingssaken som har rammet italiensk fotball. Napoli er den femte Serie A klubben som er trukket poeng denne sesongen på grunn av kampfiksing. Siena, Atalanta, Sampdoria og Torino er også trukket.

Tidligere i høst fikk Juventus-trener Antonio Conte suspensjon på grunn av kampfiksing.

Han skal ha unnlatt å si ifra om to tilfeller av kampfiksing da han trente Siena i serie B for to sesonger siden. Conte sier også han er uskyldig.

Andrea Masiello, tidligere Bari-spiller, har tidligere i høst tilstått at han laget selvmål med vilje for å fikse et resultat i 2011.

Minst 50 mennesker har blitt arrestert for kampfiksing i Italia det siste halvannet året, ifølge AP. Flere av saken er fortsatt under etterforskning.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP