NRK Meny
Normal

Lillebror Cannavaro utestengt etter kampfiksing

Napoli-kaptein Paolo Cannavaro er utestengt i seks måneder etter en kampfiksingssak. Den italienske fotballklubben trekkes for to poeng.

Paolo Cannavaro

Paolo Cannavaro, her i duell med Milans Pato, er utestengt i seks måneder for kampfiksing.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Det bestemte disiplinærkomiteen i Det italienske fotballforbundet tirsdag, ifølge AP.

Napoli trekkes to poeng for kampfiksing etter at klubbens tidligere målvakt innrømmet å ha påvirket resultatet i en kamp for tre sesonger siden.

Matteo Gianello innrømmet at han forsøkte å fikse kampen mellom Sampdoria og Napoli 16- mai 2010, ifølge AP. Han er utestengt i tre år og tre måneder.

Det betyr at Napoli går fra tredjeplass til femteplass på Serie A-tabellen. Laget er nå 10 poeng bak serieleder Juventus.

Venter anke

Napolis kaptein Paolo Cannavaro, lillebroren til Fabio Cannavaro, er utestengt i seks måneder. Det er også reservespiller Gianluca Grava.

De utestenges fordi de ikke meldte ifra om kampfiksing. Gianello skal ha foreslått overfor dem å la Sampdoria vinne kampen. Begge spillerne og klubben hevder de ikke har gjort noe galt.

I tillegg til poengtrekk ble Napoli ilagt en bot på 500.000 kroner (70.000 euro). Det er ventet at både klubben og spillerne vil anke saken.

Flere saker

Dette er ikke den eneste kampfiksingssaken som har rammet italiensk fotball. Napoli er den femte Serie A klubben som er trukket poeng denne sesongen på grunn av kampfiksing. Siena, Atalanta, Sampdoria og Torino er også trukket.

Tidligere i høst fikk Juventus-trener Antonio Conte suspensjon på grunn av kampfiksing.

Han skal ha unnlatt å si ifra om to tilfeller av kampfiksing da han trente Siena i serie B for to sesonger siden. Conte sier også han er uskyldig.

Andrea Masiello, tidligere Bari-spiller, har tidligere i høst tilstått at han laget selvmål med vilje for å fikse et resultat i 2011.

Minst 50 mennesker har blitt arrestert for kampfiksing i Italia det siste halvannet året, ifølge AP. Flere av saken er fortsatt under etterforskning.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.