Poengtap etter sjansesløseri

- Hadde vi scoret på straffen, kunne kampen fått en annen karakter. Men uansett var vi heldige i dag, sier Hønefoss-trener Leif-Gunnar Smerud etter 1-1 mot Molde.

Rune Bolseth brenner straffe

Rune Bolseth brenner straffen som kunne gitt Hønefoss ledelse

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB SCANPIX

Smerud siktet til straffen Hønefoss fikk tidlig i første omgang. Molde-stopper Even Hovland dyttet Joachim Magnussen i feltet. Dommeren vinket først spillet videre, men linjemannen markerte for straffe. Dermed ombestemte dommeren seg.

– Når han mente det var straffe, skulle han også gitt rødt kort. For Joachim var helt gjennom og ble felt som sistemann, sier Smerud.

Straffen ble det uansett ikke tellende resultater av. Molde-keeper Espen Bugge Petersen reddet lett Rune Bolseths svake skudd.

Med alle de gigantsjansene serielederen hadde i kampen, burde de reist hjem med seieren.

– Dette er et ran

Molde scoret mot Hønefoss

Her jubler Davy Claude Angan etter ledermålet

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB SCANPIX

Davy Claude Angan er toppscorer i serien og har scoret seks mål de siste 16 dagene. Han scoret mot Hønefoss også, men burde så absolutt sikret gjestene de to siste poengene også.

– Dette er ran. Vi er mye bedre enn dem. Men vi får ikke mål, sa Magne Hoset til TV 2. – Vi er mye bedre, men slik er det, sa Molde-veteranen.

Både spillere og trenere i begge leirer var enige i at dette var Moldes dag. De burde vunnet, Hønefoss var heldige.

– Angrepsfotball å være stolt over

– Jeg er superfornøyd med mai måned, sa Solskjær. Han har sett sitt lag vunnet alle kampene i denne travle måneden, fram til uavgjortresultatet i månedens siste kamp.

– Dette er angrepsfotball å være stolt av. Vi finner åpninger overalt, og skal selvfølgelig sette flere av sjansene. Men det er slikt som skjer. Dette er angrepsfotball slik vi håper at vi skal spille, sa han til NRK.

Solskjær legger til at dette er det beste spillet Molde har vist denne sesongen.

Gigantisk dobbelsjanse

Fem minutter før slutt reddet Hønefoss-keeper Steve Clark Angans skudd fra kort hold. Angan fikk ny sjanse på returen, som han satte i tverrliggeren. Neste returen gikk i mål, men da hadde en Molde-spiller vært borti den på veien, og da var det offside.

Clark var i det hele tatt stor denne søndagskvelden.

Ingen av de andre Molde-spillerne fant veien til nettet heller, dermed ble det 1–1 på Hønefoss.

Finske brødre

Kampen bød også på noe så sjeldent som et finsk brødrepar på samme lag i øverste norske divisjon. Hønefoss' gode offensive midtbanespiller Riku Riski fikk selskap av sin to år yngre bror Roope, som fikk sin eliteseriedebut 20 minutter før slutt.

Han kunne blitt matchvinner med sitt første spark. Han ble spilt perfekt gjennom, og bare en god redning av Molde-målvakt Espen Bugge Petersen hindret drømmeåpning for yngstemann Riski.

Fotballnyheter