Hopp til innhold

Poengtap etter sjansesløseri

- Hadde vi scoret på straffen, kunne kampen fått en annen karakter. Men uansett var vi heldige i dag, sier Hønefoss-trener Leif-Gunnar Smerud etter 1-1 mot Molde.

Rune Bolseth brenner straffe

Rune Bolseth brenner straffen som kunne gitt Hønefoss ledelse

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB SCANPIX

Smerud siktet til straffen Hønefoss fikk tidlig i første omgang. Molde-stopper Even Hovland dyttet Joachim Magnussen i feltet. Dommeren vinket først spillet videre, men linjemannen markerte for straffe. Dermed ombestemte dommeren seg.

– Når han mente det var straffe, skulle han også gitt rødt kort. For Joachim var helt gjennom og ble felt som sistemann, sier Smerud.

Straffen ble det uansett ikke tellende resultater av. Molde-keeper Espen Bugge Petersen reddet lett Rune Bolseths svake skudd.

Med alle de gigantsjansene serielederen hadde i kampen, burde de reist hjem med seieren.

– Dette er et ran

Molde scoret mot Hønefoss

Her jubler Davy Claude Angan etter ledermålet

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB SCANPIX

Davy Claude Angan er toppscorer i serien og har scoret seks mål de siste 16 dagene. Han scoret mot Hønefoss også, men burde så absolutt sikret gjestene de to siste poengene også.

– Dette er ran. Vi er mye bedre enn dem. Men vi får ikke mål, sa Magne Hoset til TV 2. – Vi er mye bedre, men slik er det, sa Molde-veteranen.

Både spillere og trenere i begge leirer var enige i at dette var Moldes dag. De burde vunnet, Hønefoss var heldige.

– Angrepsfotball å være stolt over

– Jeg er superfornøyd med mai måned, sa Solskjær. Han har sett sitt lag vunnet alle kampene i denne travle måneden, fram til uavgjortresultatet i månedens siste kamp.

– Dette er angrepsfotball å være stolt av. Vi finner åpninger overalt, og skal selvfølgelig sette flere av sjansene. Men det er slikt som skjer. Dette er angrepsfotball slik vi håper at vi skal spille, sa han til NRK.

Solskjær legger til at dette er det beste spillet Molde har vist denne sesongen.

Gigantisk dobbelsjanse

Fem minutter før slutt reddet Hønefoss-keeper Steve Clark Angans skudd fra kort hold. Angan fikk ny sjanse på returen, som han satte i tverrliggeren. Neste returen gikk i mål, men da hadde en Molde-spiller vært borti den på veien, og da var det offside.

Clark var i det hele tatt stor denne søndagskvelden.

Ingen av de andre Molde-spillerne fant veien til nettet heller, dermed ble det 1–1 på Hønefoss.

Finske brødre

Kampen bød også på noe så sjeldent som et finsk brødrepar på samme lag i øverste norske divisjon. Hønefoss' gode offensive midtbanespiller Riku Riski fikk selskap av sin to år yngre bror Roope, som fikk sin eliteseriedebut 20 minutter før slutt.

Han kunne blitt matchvinner med sitt første spark. Han ble spilt perfekt gjennom, og bare en god redning av Molde-målvakt Espen Bugge Petersen hindret drømmeåpning for yngstemann Riski.

Fotball

 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund