NRK Meny
Normal

Poengdeling i Bergen

Brann og Viking delte poengene i en underholdene kamp på Brann stadion.

Branns Birkir Mar Sævarsson ( til venstre) i duell med Håkon Skogseid
Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

NRKsport.no fulgte Brann - Viking

Det ble bare scoret to mål i mandagens kamp, men det betød ikke at det var en sjansefattig og kjedelig kamp.

Spillet bølget fra side til side gjennom hele oppgjøret. Brann hadde det meste av spillet, mens Viking hadde mange og gode overganger.

Begge lag hadde store sjanser det første kvarteret, men hverken Branns David Nielsen eller Alexander Ødegaard klarte å sette ballen i mål.

Ijeh nummer sju

Det klarte imidlertid bortelagets Peter Ijeh etter 23 minutter da han satte inn sitt sjuende mål for sesongen. Ijeh nikket ballen i mål etter et hjørnespark som han selv hadde jobbet fram. Brann-målvakt Kenneth Udjus må ta på seg mye av ansvaret for scoringen etter at han kom på mellomdistanse på corneren.

Fem minutter før pause hadde Diego Guastavino sjansen til å utlikne, men skuddet hans fra skrått hold strøk utenfor stolpen.

God Myhre

Brann fikk også muligheten til å utliknet åtte minutter etter pause, men Thomas Myhre reddet Guastavinos indirekte frispark fra 14 meter. Myhre spilte forøvrig en av sine beste kamper i Viking-målet denne sesongen, men etter 73.minutter sprakk nullen hans og da var det ikke en Brann-spiller som scoret.

Børre Stenslie var uheldig og satte det harde innlegget fra Jan Gunnar Solli i eget mål.

Etter det presset hjemmelaget hardt på for å få et vinnermål, men Viking stod imot og kunne reise hjem med ett poeng i bagasjen.

Ett poeng var imidlertid litt for lite for begge lagene. Med seier hadde Brann klatret til tredjeplass, mens de nå fortsatt er på femteplass.

Viking klartet riktignok til en sjuendeplass, men har for øyeblikket et godt stykke opp til tetlagene. De har også sanket nok poeng til at det ikke skal være noen fare for at de havner i nedrykks sumpen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.