NRK Meny
Normal

Pepé utvist etter amper Müller-krangel

Pepé (31) sørget for Portugals sjette røde kort på 15 VM-kamper.

Kampens første røde kort

SE VIDE: Portugals Pepe ble utvist etter en konfrontasjon med Thomas Müller.

Laster innhold, vennligst vent..

Portugal lå under 2-0 da Pepé og målscorer Thomas Müller havnet i en løpsduell. Tyskeren jaget bakfra, og da Pepé skjermet med armene, gikk Müller ned i bakken.

Portugiseren ble rasende for at Müller falt, og midtstopperen både skjelte ut og gikk opp i ansiktet til 24-åringen. Nedskallingen var ikke hard, men Müller reagerte med å rulle seg rundt i gresset.

Dommeren tok umiddelbart opp det røde kortet.

Laster Twitter-innhold

– Jeg tror ikke alle spillere hadde fått det røde kortet. Pepé har et rykte som følger han, og som ikke til hans fordel, sier NRKs ekspert Lars Tjærnås.

– Men det er han som har ansvaret. Hadde han gått unna Müller hadde det ikke blitt rødt. Han er en glimrende spiller, men har et altfor hett hode, fortsetter Tjærnås.

Evig eies kun et dårlig rykte

C More-kommentator Petter Veland tror Pepés rykte kan ha spilt en avgjørende rolle i utvisningen.

– Uttrykket «evig eies kun et dårlig rykte» passer bra for Pepé, og han har helt klart fortjent det, sier Veland til NRK.

– Dommerne har god oversikt over hva spillerne de dømmer har for vane å gjøre, og det kan ha farget avgjørelsen dommeren gjorde, fortsetter Veland mener.

Han mener likevel dommeren kunne løst situasjonen annerledes.

– Müller overspiller veldig når han går ned for å framprovosere en reaksjon hos Pepé. Dommeren må gjøre en vurdering om det Pepé gjør etterpå er en skalling eller bare kjeft. Jeg mener Müller skulle hatt fult for å overspille, og Pepé skulle hatt gult for kjeftinga. Samtidig kan jeg se hvorfor dommeren ga rødt, sier Veland.

Råtass

Det er langt fra første gang Pepé har havnet i søkelyset av helt feil årsaker. Portugiseren er kjent for å være en råtass, og har ifølge Soccerway samlet 46 gule og tre røde kort i sin karriere for Real Madrid.

Hans aller styggeste overtramp skjedde 21. april i 2009. Pepé havnet i løpsduell med Getafes Javier Casquero. Casquero gikk i bakken innenfor Real Madrids straffefelt, og det svartnet fullstendig for Pepé. Først sparket han Casquero to ganger mens han lå nede, deretter skjelte han ut Getafe-kapteinen mens han presset hodet hans ned i gresset. Flere spillere kom til, og Pepé slo Juan Ángel Albín i ansiktet. Pepé ble utestengt i ti kamper for episoden.

Tapte viktig hodeduell

Pepés utvisning var Portugals sjette røde kort på 15 VM-kamper, ifølge statistikktjenesten Opta. Kortsamlingen er dobbelt så stor som neste nasjon på listen.

Kun minutter før rødkortet hadde Pepé tapt en avgjørende hodeduell mot Mats Hummels.

Tyskeren knuste portugiseren i luften og stanget Tyskland opp i 2-0 på et hjørnespark.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Tyskland scorer på straffe

SE VIDEO: Thomas Müller satte enkelt inn straffen.

Müller-show

Thomas Müller, som ble VMs toppscorer med fem mål og tre målgivende i 2010, har virkelig fått en pangstart i Brasil.

Tyskerne ble nemlig tildelt straffespark etter 11 minutter da Mario Götze ble dratt ned i feltet av Pereira.

Thomas Müller satte ballen hardt ned i venstre hjørnet.

På overtid kronet tyskeren en knallsterk 1.-omgang med å banke inn 3-0. Bruno Alves klarerte et innlegg rett i Müller, som så vidt klarte å overliste Patricio i Portugal-målet.

Til slutt satte Müller inn den berømte spikeren med sitt åttende VM-mål.

Tyskland scorer igjen

SE VIDEO: Her stanger Mats Hummels inn 2-0.

Fotballnyheter