- Jeg er stolt

Ji-Sung Park scoret i sitt tredje VM da Sør-Korea slo Hellas i den første gruppespillkampen lørdag.

Da Manchester United-stjernen Ji-Sung Park snappet ballen på 25 meter like etter pause, og sørget for en 2-0-seier til Sør-Korea, scoret han også sitt tredje VM-mål på like mange mesterskap.

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark.

Hvor bra er det å score i tre VM? Diskuter nederst i saken!

- Det var mitt tredje VM-mål, og det gjør meg stolt, men det viktigste var at laget vant. Dette er et godt resultat for oss, sa Park.

Målforskjell: 0-12

Kontrasten til motstander Hellas kunne knapt vært større hva gjelder VM-scoringer. Europamesterne fra 2004 har aldri scoret i et VM-sluttspill. Den greske VM-historien er faktisk en liten tragedie; laget er i et VM-sluttspill for annen gang, spilte sin fjerde kamp og står nå med fire strake tap og 0-12 i målforskjell.

- Sør-Korea spilte veldig bra, de kjempet hardt og utnyttet sjansene de fikk. Det gjorde ikke vi, sa den greske treneren Otto Rehagel etter kampen.

Sør-Korea var enkelt og greit best og laget, som i 2002 tok seg til VM-semifinale på hjemmebane, viste at de blir farlige i gruppen der også Argentinga og Nigeria spiller.

- Den første kampen er alltid vanskelig, men vi var godt forberedt, særlig på de greske dødballene, sa den sør-koreanske landslagssjefen Huh Jung-moo som mente laget hans kunne scoret flere mål med litt mer is i magen.

- Denne kampen må vi analysere

Før lørdagens kamp mot Hellas hadde Sør-Korea aldri vunnet mot et europeisk lag i VM-sammenheng utenfor sør-koreansk jord. Dermed var det ekstra god grunn til å feire for Park og de andre sør-koreanske spillerne.

Hellas på sin side må gjøre drastiske endringer for å kjempe om avansement fra gruppespillet.

- Jeg er alltid skuffet når vi taper en fotballkamp, uavhengig av om det er i et VM eller ikke, men nå skal vi dra tilbake til hotellet å analysere hva vi gjorde feil, slik at vi er godt forberedt til neste kamp (Nigeria), fortalte Rehagel.

Parkerte Hellas

Det var tekniske, kvikke og spenstige sørkoreanere som viste at de kan kjempe om en plass i sluttspillet i lørdagens kamp i på Nelson Mandala Stadion i Port Elisabeth. Det så ut som om Hellas kom til kampen med instillingen om at de kunne slå Sør-Korea på fysikk og taktikk, men ble fullstendig avkledd nesten fra første spark på ballen.

Da Hellas også ble slått på deres eget våpen, nemlig dødball, kunne man skjønne hvordan dette ville gå. Bare sju minutter hadde gått da Lee Jung-soo bredsidet inn 1-0 på bakerste stolpe etter et frispark nesten fra cornermerket.

Stjernescoring

Park Ji-sung

Ji-sung Park setter ballen over den greske målvaten

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

2-0 kom etter en kjempeprestasjon av Sør-Koreas største stjerne. Manchester United-spilleren Ji-Sung Park snappet opp ballen på 25 meter, gikk forbi én spiller, gikk forbi neste og satte ballen iskaldt i mål bak Tzorvas.

Hellas spilte seg til en del bra sjansen mot slutten av kampen, men det sørkoreanske målvakten Ryong Jung Sung hadde en bra dag på jobben og stoppet de forsøkene som kom mot ham.

Sør-Korea viste til tider spillet man husker de fra VM på hjemmebane i 2002 og har nå fått et bra utgangspunkt til å bli nummer to i gruppen som "alle" tror at Argentina skal vinne.

Argentina spiller mot Nigeria kl. 16 i dag.

FK Fotball guider deg gjennom VM.

Følg NRK sport på Facebook.

Hvor bra er det å score i tre VM? Si DIN MENING her!

Fotball

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP