Hopp til innhold

Inge André Olsen krever erstatning av politiet

Stabæks sportsdirektør, Inge André Olsen, krever erstatning av politiet etter at han ble frikjent i overgangssaken.

Inge André Olsen

Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen går til søksmål mot politiet etter at han ble frikjent i overgangssaken i september.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det vil bli fremmet et krav mot politiet for det man kaller uberettiget straffeforfølgelse. Da kan man få erstatning for tiden i varetekt, og også oppreisning for den merbelastning som min klient er blitt utsatt for. Og i denne saken har belastningen vært helt spesiell. Jeg tenker da ikke minst på den mediedekningen saken har fått, sier Inge André Olsens advokat, Ole Petter Drevland til NRK.

– Enorm belastning

Inge André Olsen ble frikjent i den såkalte overgangssaken 12. september. Det samme ble de tre andre siktede: Tidlegere Stabæk-styremedlem Lars Holter Sørensen, tidligere Vålerenga-sportsdirektør Truls Håkonsen, og et Stabæk-styremedlem som NRK har valgt å anonymisere av familiære hensyn. Påtalemyndighetene valgte å ikke anke saken.

Da fotballederne ble frikjent i Asker og Bærum tingrett, var det en frustrert Inge André Olsen som snakket med NRK.

Stabæks sportsdirektør var klar på at overgangssaken hadde vært en enorm belastning for ham de siste to årene.

– Erstatningskrav ikke klart

– Når politiet velger å ta ut en siktelse så har politiet et ansvar for å vurdere dette i forhold til de belastninger som siktede blir utsatt for. Og når det da senere blir en tiltale og hovedforhandlinger så er det klart at de har blitt utsatt for en belastning som ikke burde funnet sted. Da er det naturlig at man søker om oppreisning, sier Drevland.

– Hvilke erstatningssummer er det snakk om her?

– Det er det for tidlig å si noe om. Vi har bestemt oss for å fremme kravet innen midten av desember med tanke på kravets størrelse. Men vi vil legge vekt på den medieeksponering som har funnet sted, hvordan påtalemyndighetene har håndtert saken utad i media, som betyr i forhold til de uttalelser som har vært tyngende for de involverte.

Ekstrem belastning

– Det har jo vært en ekstrem belastning for min klient. Det har vært umulig å forstå hvordan belastningen har vært for han. Og ikke minst for hans familie. Og ikke minst for klubben som betyr mye for ham. Dette skyldes jo først og fremst at det har blitt en straffesak. Hvis ikke ville denne saken dødd ut på et langt tidligere tidspunkt, sier Ole Petter Drevland til NRK.

Også Stabæk fotballklubb vurderer fortsatt om de skal kreve erstatning nå som alle parter er frifunnet i saken.

Klubben mener å ha tapt millioner i prosessen rundt saken, blant annet på grunn av sponsorer som har vendt ryggen til klubben.

Fotball

 • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

  Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

  Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

  Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

  Caroline Graham Hansen og Barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot Chelsea. Det endte med 0-1-tap.

  Erin Cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i London neste lørdag.

  Chelseas Guro Reiten kom inn som innbytter på overtid, mens Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut etter en drøy time. Hansen spilte hele kampen for Barcelona.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Jose Breton / AP
 • Lyn vant etter kjempetabbe

  Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

  Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

  Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

  Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

  Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

  Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

  Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

  Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

  – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

  Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

  Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

  Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

  Haaland
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
 • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

  Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

  Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

  Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

  – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

  – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

  Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

  – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

  Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

  Andreas van der Spa
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten