NRK Meny
Normal

Inge André Olsen krever erstatning av politiet

Stabæks sportsdirektør, Inge André Olsen, krever erstatning av politiet etter at han ble frikjent i overgangssaken.

Inge André Olsen

Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen går til søksmål mot politiet etter at han ble frikjent i overgangssaken i september.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det vil bli fremmet et krav mot politiet for det man kaller uberettiget straffeforfølgelse. Da kan man få erstatning for tiden i varetekt, og også oppreisning for den merbelastning som min klient er blitt utsatt for. Og i denne saken har belastningen vært helt spesiell. Jeg tenker da ikke minst på den mediedekningen saken har fått, sier Inge André Olsens advokat, Ole Petter Drevland til NRK.

– Enorm belastning

Inge André Olsen ble frikjent i den såkalte overgangssaken 12. september. Det samme ble de tre andre siktede: Tidlegere Stabæk-styremedlem Lars Holter Sørensen, tidligere Vålerenga-sportsdirektør Truls Håkonsen, og et Stabæk-styremedlem som NRK har valgt å anonymisere av familiære hensyn. Påtalemyndighetene valgte å ikke anke saken.

Da fotballederne ble frikjent i Asker og Bærum tingrett, var det en frustrert Inge André Olsen som snakket med NRK.

Stabæks sportsdirektør var klar på at overgangssaken hadde vært en enorm belastning for ham de siste to årene.

– Erstatningskrav ikke klart

– Når politiet velger å ta ut en siktelse så har politiet et ansvar for å vurdere dette i forhold til de belastninger som siktede blir utsatt for. Og når det da senere blir en tiltale og hovedforhandlinger så er det klart at de har blitt utsatt for en belastning som ikke burde funnet sted. Da er det naturlig at man søker om oppreisning, sier Drevland.

– Hvilke erstatningssummer er det snakk om her?

– Det er det for tidlig å si noe om. Vi har bestemt oss for å fremme kravet innen midten av desember med tanke på kravets størrelse. Men vi vil legge vekt på den medieeksponering som har funnet sted, hvordan påtalemyndighetene har håndtert saken utad i media, som betyr i forhold til de uttalelser som har vært tyngende for de involverte.

Ekstrem belastning

– Det har jo vært en ekstrem belastning for min klient. Det har vært umulig å forstå hvordan belastningen har vært for han. Og ikke minst for hans familie. Og ikke minst for klubben som betyr mye for ham. Dette skyldes jo først og fremst at det har blitt en straffesak. Hvis ikke ville denne saken dødd ut på et langt tidligere tidspunkt, sier Ole Petter Drevland til NRK.

Også Stabæk fotballklubb vurderer fortsatt om de skal kreve erstatning nå som alle parter er frifunnet i saken.

Klubben mener å ha tapt millioner i prosessen rundt saken, blant annet på grunn av sponsorer som har vendt ryggen til klubben.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia