Hopp til innhold

Occean sikret NM-tittelen

Olivier Occean ble cupfinalens store spiller da han nærmest på egenhånd senket askeladden fra Haugesund.

Oliver Occean
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

LES OGSÅ: Cupfinalen spark for spark

Dermed sikret han storfavoritt Lillestrøm sitt femte cupgull.

Kanadieren var kampens gigant og ble kåret til banens beste spiller. I tillegg til å score to mål var han en konstant trussel mot Haugesunds forsvar med sin fysiske styrke. Uten cupmål siden første rundekampen mot Flisa ble finalen en strålende avslutning på en ellers god sesong for stjernespissen.  

 

Lykkelig Nordlie

Tom Nordlie og LSK kunne dermed avslutte en turbulent sesong med sportslig suksess og Lillestrøm-treneren var tydelig lettet og glad etter kampen. Til TV2 uttalte han at seieren satt langt inne og han var ikke sikker på seier før ballen satt i nettmaskene for andre gang.

- Spillerne fortjente dette etter en vanskelig sesong, avsluttet en glad Nordlie som fikk heve kongepokalen sammen med jublende spillere.

Fest i Lillestrøm

All ære til Haugesund

Ingen lag fra Haugesund har noensinne klart å vinne cupfinalen. Haugesund FK klarte ikke å gjøre noe med den statistikken, men har all grunn til å være stolt av innsatsen på Ullevåll. Etter et massivt Lillestrøm-press i begynnelsen av kampen kom vestlendingene tilbake mot slutten av andre omgang. Laget som på forhånd var levnet få sjanser mot topplaget fra Eliteserien ble dermed slett ikke noe slaktoffer og var ti minutter før slutt svært nære en ulikning til 1-1.

Bare nesten for Storm

Svenske Elias Storm gjorde sin livs kamp i midtforsvaret til Haugesund. Igjennom hele kampen kjempet han mot Occean og resten av LSK-angrepet og var svært nær ved å utlikne da han var centimeter unna å ekspedere Cameron Weavors heading i mål.

Isteden ble det Occean som i siste ordinære spilleminutt kunne avgjøre kampen med sin andre scoring for dagen. Spissen møtte et innlegg fra Arlid Sundgot med et perfekt hodestøt og satte ballen knallhardt i krysset.

Brennes andre på rad

LSKs Simen Brenne kunne heve kongepokalen i været for andre år på rad. I fjor vant midtbanespilleren cupen for Fredrikstad, i år hevet han pokalen i gult og svart.

22 år siden sist

Lillestrøm tok sitt første cupgull på 22 år og reddet en sesong som sportslig har vært en liten skuffelse på Åråsen. Det ble også en revansje for sist gang laget var i en finale og tapte for Molde.

LSK-supportere

Glede blant LSK-supporterne.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

 

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP