NRK Meny
Normal

Occean sikret NM-tittelen

Olivier Occean ble cupfinalens store spiller da han nærmest på egenhånd senket askeladden fra Haugesund.

Oliver Occean
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

LES OGSÅ: Cupfinalen spark for spark

Dermed sikret han storfavoritt Lillestrøm sitt femte cupgull.

Kanadieren var kampens gigant og ble kåret til banens beste spiller. I tillegg til å score to mål var han en konstant trussel mot Haugesunds forsvar med sin fysiske styrke. Uten cupmål siden første rundekampen mot Flisa ble finalen en strålende avslutning på en ellers god sesong for stjernespissen.  

 

Lykkelig Nordlie

Tom Nordlie og LSK kunne dermed avslutte en turbulent sesong med sportslig suksess og Lillestrøm-treneren var tydelig lettet og glad etter kampen. Til TV2 uttalte han at seieren satt langt inne og han var ikke sikker på seier før ballen satt i nettmaskene for andre gang.

- Spillerne fortjente dette etter en vanskelig sesong, avsluttet en glad Nordlie som fikk heve kongepokalen sammen med jublende spillere.

Fest i Lillestrøm

All ære til Haugesund

Ingen lag fra Haugesund har noensinne klart å vinne cupfinalen. Haugesund FK klarte ikke å gjøre noe med den statistikken, men har all grunn til å være stolt av innsatsen på Ullevåll. Etter et massivt Lillestrøm-press i begynnelsen av kampen kom vestlendingene tilbake mot slutten av andre omgang. Laget som på forhånd var levnet få sjanser mot topplaget fra Eliteserien ble dermed slett ikke noe slaktoffer og var ti minutter før slutt svært nære en ulikning til 1-1.

Bare nesten for Storm

Svenske Elias Storm gjorde sin livs kamp i midtforsvaret til Haugesund. Igjennom hele kampen kjempet han mot Occean og resten av LSK-angrepet og var svært nær ved å utlikne da han var centimeter unna å ekspedere Cameron Weavors heading i mål.

Isteden ble det Occean som i siste ordinære spilleminutt kunne avgjøre kampen med sin andre scoring for dagen. Spissen møtte et innlegg fra Arlid Sundgot med et perfekt hodestøt og satte ballen knallhardt i krysset.

Brennes andre på rad

LSKs Simen Brenne kunne heve kongepokalen i været for andre år på rad. I fjor vant midtbanespilleren cupen for Fredrikstad, i år hevet han pokalen i gult og svart.

22 år siden sist

Lillestrøm tok sitt første cupgull på 22 år og reddet en sesong som sportslig har vært en liten skuffelse på Åråsen. Det ble også en revansje for sist gang laget var i en finale og tapte for Molde.

LSK-supportere

Glede blant LSK-supporterne.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

 

Fotballnyheter