Hopp til innhold

Occean sikret NM-tittelen

Olivier Occean ble cupfinalens store spiller da han nærmest på egenhånd senket askeladden fra Haugesund.

Oliver Occean
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

LES OGSÅ: Cupfinalen spark for spark

Dermed sikret han storfavoritt Lillestrøm sitt femte cupgull.

Kanadieren var kampens gigant og ble kåret til banens beste spiller. I tillegg til å score to mål var han en konstant trussel mot Haugesunds forsvar med sin fysiske styrke. Uten cupmål siden første rundekampen mot Flisa ble finalen en strålende avslutning på en ellers god sesong for stjernespissen.  

 

Lykkelig Nordlie

Tom Nordlie og LSK kunne dermed avslutte en turbulent sesong med sportslig suksess og Lillestrøm-treneren var tydelig lettet og glad etter kampen. Til TV2 uttalte han at seieren satt langt inne og han var ikke sikker på seier før ballen satt i nettmaskene for andre gang.

- Spillerne fortjente dette etter en vanskelig sesong, avsluttet en glad Nordlie som fikk heve kongepokalen sammen med jublende spillere.

Fest i Lillestrøm

All ære til Haugesund

Ingen lag fra Haugesund har noensinne klart å vinne cupfinalen. Haugesund FK klarte ikke å gjøre noe med den statistikken, men har all grunn til å være stolt av innsatsen på Ullevåll. Etter et massivt Lillestrøm-press i begynnelsen av kampen kom vestlendingene tilbake mot slutten av andre omgang. Laget som på forhånd var levnet få sjanser mot topplaget fra Eliteserien ble dermed slett ikke noe slaktoffer og var ti minutter før slutt svært nære en ulikning til 1-1.

Bare nesten for Storm

Svenske Elias Storm gjorde sin livs kamp i midtforsvaret til Haugesund. Igjennom hele kampen kjempet han mot Occean og resten av LSK-angrepet og var svært nær ved å utlikne da han var centimeter unna å ekspedere Cameron Weavors heading i mål.

Isteden ble det Occean som i siste ordinære spilleminutt kunne avgjøre kampen med sin andre scoring for dagen. Spissen møtte et innlegg fra Arlid Sundgot med et perfekt hodestøt og satte ballen knallhardt i krysset.

Brennes andre på rad

LSKs Simen Brenne kunne heve kongepokalen i været for andre år på rad. I fjor vant midtbanespilleren cupen for Fredrikstad, i år hevet han pokalen i gult og svart.

22 år siden sist

Lillestrøm tok sitt første cupgull på 22 år og reddet en sesong som sportslig har vært en liten skuffelse på Åråsen. Det ble også en revansje for sist gang laget var i en finale og tapte for Molde.

LSK-supportere

Glede blant LSK-supporterne.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

 

Fotball

 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Kongsvinger raknet mot Bryne

  Søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball tapte Kongsvinger 3–1 mot Bryne, etter å ha ledet 1–0.

  Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen mot laget fra Jæren etter scoring fra Martin Vinjor, men Bryne utliknet kun minutter før pause.

  Og ikke lenge etterpå ble Kongsvinger redusert til ti mann, etter at midtstopperen Lars Krogh Gerson ble utvist.

  Stillingen var lenge 1-1, helt fram til Bryne tok ledelsen på slutten av andre omgang.

  I overtiden ble Bryne tildelt et straffespark, etter en forseelse som gjorde at Kongsvinger fikk enda en mann utvist.

  Bryne scoret på straffa og punkterte dermed kampen.

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP