NRK Meny
Normal

Nytt lag i toppen av 1. divisjon?

Flere spennende oppgjør i toppen av 1. divisjon denne runden. Sogndal puster serieleder Kongsvinger i nakken.

Sogndals trener Karl Oskar Emberland

Sogndals trener Karl Oskar Emberland.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Det kan bli endringer i toppen av 1. divisjon etter at den niende runden er ferdigspilt.

Tabelltoer Sogndal kan overta ledelsen om Kongsvinger får det for tøft mot Nybergsund-Trysil.

Se kampene i nett-TV:

Mandag 1.6.:

Se Sogndal - Tromsdalen i nett-TV

Se Bryne - Moss i nett-TV

Se Notodden - Alta i nett-TV

Se Hønefoss - Haugesund i nett-TV (utsatt)

Se Sarpsborg 08 - Stavanger i nett-TV

Se Mjøndalen - HamKam i nett-TV

Se Skeid - Løv-Ham i nett-TV

Tirsdag 2.6.:

Se Nybergsund-Trysil - Kongsvinger i nett-TV

Mer om kampene:

1.6.:

Sogndal - Tromsdal (kommenteres av Arve Uglum)

Toppkampen av de kampene som spilles mandag. Sogndal og Tromsdalen innehar henholdsvis 2. og 3. plassen på tabellen. Sogndal kan med seier passere serieleder Kongsvinger, før KIL møter Nybergsund-Trysil tirsdag. Sogndal er i siget for tiden, og vant mot nettopp Kongsvinger i forrige runde. Tromsdalen slo på sin side Notodden 1-0.

Se Sogndal - Tromsdalen i nett-TV

Følg Sogndal - Tromsdal

Bryne - Moss

Bryne sliter i bunnen med kun seks poeng. Fire poeng over på tabellen ligger Moss. Bryne gikk på et solid 1-4-tap mot Alta i forrige serierunde, og trenger nå sårt poeng om de skal løfte seg opp fra hengemyra under streken. Det spørs likevel om seieren kommer mot Moss, som nettopp vant 2-1 over tidligere serieleder Nybergsund-Trysil.

Se Bryne - Moss i nett-TV

Følg Bryne - Moss minutt for minutt

Hønefoss - Haugesund (utsatt)

Hønefoss og Haugesund ligger på den øvre delen av tabellen. Det skiller ett poeng mellom de to lagene, i favør av Haugesund. Haugesund spilte 3-1 mot Mjøndalen forrige uke, mens Hønefoss gikk på et 0-2-tap for Løv-Ham borte. Hønefoss har to seire, en uavgjort og et tap på hjemmebane så langt i sesongen.

Se Hønefoss - Haugesund i nett-TV (utsatt)

Følg Hønefoss - Haugesund

Les: Skadeutsatt FKH fikk utsatt kamp

Mjøndalen - HamKam

Sesongen har nok ikke begynt helt som forventet for HamKam, som i øyeblikket ligger på 4. plass i 1. divisjon med 13 poeng. I forrige runde ble det seier mot svake Sarpsborg 08, mens Mjøndalen tapte 1-3 mot Haugesund. Arne Erlandsens menn har nå muligheten til bite seg fast på kvalikplass med seier over Mjøndalen, mens Mjøndalen kjemper for å unngå nedrykksstreken.

Se Mjøndalen - HamKam i nett-TV

Følg Mjøndalen - HamKam

Notodden - Alta

Notodden og Alta. Niende og tiendeplassen på tabellen møtes. Begge lag har 10 poeng, tre seirer, en uavgjort og fire tap så langt i serien. Det er altså grunn til å tro at det blir et jevnt oppgjør i Notodden. Notodden gikk imidlertid på et tap i forrige serierunde mot sterke Tromsdalen, mens Alta vant over bunnlaget Bryne.

Se Notodden - Alta i nett-TV

Følg Notodden - Alta

Skeid - Løv-Ham

Skeid ligger på nest siste plass i 1. divisjon, og har kun ett poeng mer enn jumbo Bryne. De kan få vel tøff motstand når de møter Løv-Ham hjemme. Løv-Ham innehar 8. plassen før den niende serierunden. Laget vant 2-0 over Hønefoss i forrige serierunde, mens Skeid tapte 1-2 mot Stavanger.

Se Skeid - Løv-Ham i nett-TV

Følg Skeid - Løv-Ham

Sarpsborg 08 - Stavanger

Sarpsborg 08 og Stavanger er begge under streken, og med kun to seirer på sju kamper har det ikke vært noen god åpning på sesongen for noen av lagene. Begge lag bør vinne for å forhindre at de blir værende under nedrykksstreken. Stavanger vant hjemme mot Skeid i forrige runde, mens Sarpsborg gikk på et tap mot HamKam.

Se Sarpsborg 08 - Stavanger i nett-TV

Følg Sarpsborg 08 - Stavanger minutt for minutt

2.6.

Nybergsund-Trysil - Kongsvinger

Tirsdag spilles toppoppgjøret Nybergsund-Trysil - Kongsvinger. Etter en sterk åpning av sesongen, har Nybergsund mistet serieledelsen til nettopp Kongsvinger. Hvis laget ikke skal miste kontakt med toppen, bør de ta tre poeng mot KIL. Det kan bli en tøff oppgave. Likevel; begge lag kommer fra tap i forrige serierunde. Kongsvinger tapte mot Sogndal og Nybergsund-Trysil gikk på et tap mot Moss.

Se Nybergsund-Trysil - Kongsvinger i nett-TV

Følg Nybergsund-Trysil - Kongsvinger

Tabell 1. divisjon

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.