Scheie etter nytt Berg-tap: – Trist for norsk fotball

Joshua King fikk sjansen fra start, uten at det hjalp Henning Berg til en etterlengtet Blackburn-seier. – Dette må være tungt for Berg, sier NRKs Arne Scheie.

Henning Berg

Henning Berg har langt fra fått noen god start på sin managerkarriere i Blackburn. Halvparten av kampene så langt er tapt, kun én av dem vunnet.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

Arne Scheie

Arne Scheie synes det er trist for norsk fotball at Henning Berg og Ståle Solbakken sliter med å vinne fotballkamper.

Foto: Mattis Folkestad / NRK

Etter kun én seier på sine første fem kamper som Blackburn-manager, håpet Henning Berg på tre poeng mot Bolton. Det håpet sluknet allerede etter 96 sekunder.

Lenger tid trengte nemlig ikke naborivalene på å gi Bergs Blackburn en marerittstart på kampen. Kevin Davies sørget for 1-0 til gjestene, et resultat Lee Chung-Yong doblet etter timen spilt.

Jordan Rhodes reduserte reduserte riktignok for hjemmelaget, uten at det var nok til poeng.

– Dette har blitt en veldig tung start for Henning Berg, dessverre. Ett fattig hjemmepoeng på tre kamper er ikke bra nok, sier NRKs fotballkommentator Arne Scheie.

Må beholde troen

Bergs eneste seier så langt kom borte mot tabelljumbo Peterborough. Hjemme på Ewood Park har det kun blitt poeng mot Birmingham.

Henning Berg

Henning Berg har fått nok å tenke på i Blackburn.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

– Det blir vanskelig når man ikke vinner på hjemmebane. Fotballen er i bunn og grunn resultatorientert. Statistikk viser at man tar flest poeng hjemme, så dette er langt fra gunstig for Blackburn, påpeker Scheie.

Han mener likevel det er viktig at klubben beholder roen tross en svak start for nordmannen. Tiendeplassen på tabellen høres kanskje ikke så bra ut, men det er kun fire poeng opp til sjetteplassen som gir opprykkskamper.

– For Berg er det viktig at styret, spillerne og fansen fortsetter å ha troen. Mister han én av disse tre faktorene, blir det vanskelig, mener Scheie.

– Trist for norsk fotball

Blackburn-tapet kommer dagen etter at Ståle Solbakken ledet Wolverhampton for niende gang på rad uten å sikre tre poeng. Dermed opplever ikke den norske duoen særlig suksess i Englands nest beste divisjon.

– Det er trist for norsk fotball. Vi hadde hatt godt av bedre prestasjoner fra dem, sier Scheie.

Han synes imidlertid at det er gode nyheter at Joshua King fikk sin første kamp fra start for «Rovers». Nordmannen spilte de første 70 minuttene av oppgjøret.

– Det er moro at han får sjansen. Men han er jo god nok, også. Spilletid er den eneste grunnen til at han gikk dit fremfor å bli i United, sier Scheie.

– Så får vi bare håpe at han kan hjelpe Berg til bedre resultater i kampene som kommer, avslutter NRKs fotballkommentator.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Mener lønnstilbud er et PR-stønt

  Tilbudet om lik lønn for USAs herre- og kvinnelandslagsspillere i fotball, er et PR-stønt, mener kvinnenes spillerorganisasjon USWNTPA.

  Uttalelsen kommer etter at USAs fotballforbund (USSF) sa at det i framtiden skal være like lønnsvilkår for begge seniorlandslagene.

  De kvinnelige landslagsspillerne saksøkte USSF i mars 2019 med påstand om at de ikke fikk rettferdige lønnsbetingelser sammenlignet med landslaget for menn. Men lønnskravet på 66 millioner dollar ble i mai avvist av en føderal dommer.

  Kvinnene er regjerende verdensmester og tok bronse i OL i Tokyo, mens mennene ikke greide å kvalifisere seg til VM i 2018.

  USAs kvinnelandslag i fotball
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Norge opp fire plasser på rankingen

  Norges herrelandslag i fotball klatret opp fire plasser – fra 43.- til 39.-plass – på FIFAs ferskeste verdensranking. Det er Norges første topp 40-plassering siden oktober 2015. Den gang var Norge en kort periode på 34.-plass.

  Det er fremdeles Belgia som topper listen foran Brasil på andreplass. Men på plassene bak har det skjedd en endring. England har nemlig gått forbi Frankrike og er rangert som verdens tredje beste herrelandslag. Frankrike har dermed rykket ned til fjerdeplass.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Nederland
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Pelé vil spille etter operasjonen

  Fotballegenden Pelé har store håp for framtiden etter at han i starten av september fikk fjernet en svulst fra tykktarmen. Fra sitt rom på sykehuset i São Paulo skriver den 80 år gamle brasilianeren at han fortsetter å leve lykkelig.

  – Jeg har store planer om å spille 90 minutter og tilleggstid, skriver han.

  Pelé har hatt flere helseplager flere ganger de siste årene. Både i 2014 og 2019 ble han behandlet for urinveisinfeksjon, mens han ble forhindret fra å tenne OL-ilden i Rio de Janeiro i 2016 på grunn av hoftesmerter.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo