Nordlie berget Kongsvinger

Tom Nordlie og Kongsvinger rykker ikke ned fra 1.-divisjon.

Tom Nordlie
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det ble klart etter at Hønefoss slo Alta 2-0 i ettermiddag. Alta står med 23 poeng når to serierunder gjenstår. Kongsvinger har 30 poeng.

- Jeg ble letta da Hønefoss gjorde jobben, men resultatet utløste ingen spontan glede. Jeg er imidlertid glad for at kampen mot Bryne i siste serierunde ikke blir avgjørende, sier Nordlie til NRK.

- Ingen redningsmann

Nordlie har ledet Kongsvinger i sju kamper. Han tapte debuten mot Odd. De øvrige kampene har endt med seirer. Ingen andre har klart å kopiere den poengfangsten mens Nordlie har vært KIL-trener.

Se 1.-divisjonstabellen her.

Trolig sikrer bragden Nordlie heltestatus i Kongsvinger. Det har han allerede i Stavanger, etter at han reddet Viking fra å rykke ned i 1.-divisjon i 2006.

- Jeg er ingen redningsmann. Med full støtte fra ledelsen og folk rundt, er det mulig å snu motgang. Men det forutsetter at man ikke får hetta hvis det går dårlig i fire-fem kamper, sier Nordlie til NRK.

Nordlie, som rykket ned med Vålerenga i 2000, går for full pott i de to siste seriekampene.

- Det er mye penger som står på spill for Kongsvinger. Klatrer vi noen plasser på tabellen, kan det bety opp til 1 million kroner inn på klubbkassa, sier Nordlie.

Fotballnyheter