NRK Meny
Normal

Fantastiske Neymar sendte Brasil til himmels

Med to mål og en strålende kamp sendte Neymar Brasil videre til åttedelsfinale, samtidig som han ble VMs toppscorer.

Neymar

Se alle målene fra kampen mellom Brasil og Kamerun her.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg påtar med gjerne ansvar når jeg er på banen. Jeg hjelper til og scorer mål. Alle har en rolle på laget, og ingen er viktigere enn andre, sa Neymar etter kampen mot Kamerun.

Men det er Neymar det handler om for Brasil. Han har hele Brasils forventninger på sine skuldre, og det har blitt spekulert i om han er for ung til å bære et slikt ansvar. Svaret fra 22-åringen er foreløpig et rungende nei.

Med to mål, til tider briljante finter og hele stadion bak seg sendte Neymar Brasil videre til åttdelsfinale med 4-1 over Kamerun. Med det ble han også VMs toppscorer så langt med fire mål.

– Vi må bare fastslå at han driver med en annen idrett enn oss andre, oppsummerte NRKs kommentator Erik Solér.

Og han var ikke den eneste som lot seg imponere av Neymars forestilling.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Begge Neymars mål var en oppvisning i avslutningsteknikk. Kaldt og rolig trillet han ballen i mål bak Itandje i Kamerun-buret to ganger.

Estádio Nacional runget hver gang Neymar hadde ballen, og da han ble byttet ut etter 71 minutter, var det VMs høyeste applaus så langt som fulgte han av banen.

Seieren ga også Brasil gruppeseieren, som betyr at de møter Chile i åttedelsfinalen.

Brasil rett i angrep

Brasil gikk ut i hundre, og allerede etter to minutter skapte de en kjempesjanse. Neymar spilte fri Oscar, som slo inn foran mål. Brasilianerne sto i kø for å score, men skuddet ble blokkert.

Etter den voldsomme starten roet kampen seg ned, og Kamerun tok mer over.

Etter 15 minutter gjorde Allan Nyom seg til en av de minst populære menneskene i Brasil. Etter en løpsduell med Neymar dyttet han brasilianernes yndling utover dødlinja. Hele stadion hylte etter kort, men dommeren lot Nyom slippe med en advarsel.

Brasils nummer 100

Og det var tydeligvis ikke en god idé å tirre Neymar. Ett minutt senere sendte han Brasil i ledelsen. Luiz Gustavo brøt på Kameruns banehalvdel, og satte fart langs venstrekanten.

Innlegget var hardt og langs banken, og i feltet lurte Neymar. Kald og rolig bredsidet han ballen til venstre for keeper.

– Det er vakkert, så enkelt og greit som det ser ut, og så vanskelig det er å gjøre, sa NRK-kommentator Erik Solér.

Det var Brasils mål nummer 100 i VM-sammenheng, og det kom også i Brasils hundrede kamp.

Neymar briljerte

Ti minutter senere utlignet Kamerun ved Joel Matip. Jubelen som tidligere hadde bredt seg over Estádio Nacional, stilnet midlertidig.

Men så var det Neymar da. Etter 35 minutter brøt Brasil nok en gang på Kameruns banehalvdel, denne gangen ved Marcelo. Han sendte ballen til Neymar, som vendte opp og skar innover i banen.

Kameruns forsvar rygget, igjen var Neymar kald og roilig, trillet ballen ned i hjørnet, og publikum eksploderte i et jubelbrøl.

Helt på tampen viste Neymar nok en gang hvorfor han er brasilianernes favoritt. Han vippet ballen over Nicolas N'Koulou to ganger, før det gikk lynhurtig på en-touch hos Brasil. Ballen endte hos Hulk, som avsluttet fra kort hold, men skuddet ble blokkert.

Fred og Fernandinho økte

Etter fem minutter av andre omgang ville Fred vise at det er andre enn Neymar som kan score mål for Brasil.

David Luiz fikk ballen på venstre kant og la inn foran mål. Fred satte inn 3-1 med hodet fra kloss hold og jublet som besatt.

Manchester Citys Fernandinho fikk sine første minutter i VM i andre omgang, og takket for tilliten. En meget god omgang ble kronet med Brasils fjerde mål for Fernandinho etter 84 minutter.

Igjen brøt Brasil på Kameruns banehalvdel. Kjapt en-touch spill førte ballen til Fernandinho, som tuppet ballen i mål.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.