Mourinhos tredje semifinale

Inter er klar for semifinale i mesterligaen og dermed er José Mourinho historisk i mesterligasammenheng.

Smilende Mourinho

José Mourinho kan smile etter sin tredje semifinale i Mesterliagen.

Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS

Sammenlagtresultat: Inter - CSKA Moskva 2-0

NRKSport.no fulgte CSKA Moskva - Inter

Inter kom til Moskva med 1-0 fra den første kampen. CSKA Moskva uten sine beste angrepsvåpen måtte score for å ha håp om avensement mot Mourinhos menn. Men gjestene fra Italia fikk det eneste målet i kampen ved Wesley Sneijder etter bare seks minutter.

Historisk Mourinho

Den allerede sagnomsuste treneren, José Mourinho, foretrakk ikke en mine i det han ble den første treneren i historien som har tatt tre forskjellige lag til en semifinale i Mesterligaen. Han gjorde det med Porto i 2004, Chelsea i 2005 og nå altså med Inter i 2010.


Klassisk Mourinho

Inter vant som kjent 1-0 på hjemmebane og kunne gå ut rolig mot et hardt presset CSKA Moskva. Mens Moskva-spillerne jaget ballen og jobbet heroisk, trillet italienerne ball med en selvtillit og kontroll som var et Mourinho-lag verdig. Det blir ikke forrykende fotball av det, men det blir resultater. Og det er en av "The Special One" sine kjennemerker. Han oppnår resultater nesten uansett hva utgangspunktet er. Men i dette tilfelle var ikke utgangspunktet så dårlig.

Mourinho trekker på skuldrene

José Mourinho hadde få bekymringer under dagens kamp.

Foto: MIKHAIL VOSKRESENSKY / REUTERS

Vanskelig oppgave

CSKA Moskva er ingen tungvekter i Mesterligaen. Dette var lagets første kvartfinale noensinne og har vært et av overraskelseslagene i årets turnering. De hadde som sagt et vanskelig utgangspunkt fra kampen i Italia og manglet stjernespillerne Milo Krasic og Evgeni Aldonin, som var ute med karantene før dagens kamp.

Og som om ikke det var nok fikk de et mål i fleisen etter bare seks minutter. Inter hadde blitt tildelt frispark fra ca. 20 meter. Wesley Sneijder sendte avgårde et brukbart skudd som gikk gjennom muren og en litt passiv Igor Akinfeev i CSKA Moskvas mål så bare snurten av ballen før den traff foten hans og spratt opp i nettaket.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder feirer etter å ha blitt matchvinner i kveldens kamp mot CSKA Moskva.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Etter scoringen jobbet russerne seg inn i kampen og hadde et par gode muligheter til å utligne før oppgaven ble om mulig enda vanskeligere.

Umulig oppgave

Chidi Odiah hos CSKA Moskva ble byttet inn etter bare 14 minutter for en skadet Vassili Berezutski. Etter det var han vertenes offensive motor og hadde flere gode pasninger samt et knallhardt langskudd som Júlio Cesar så vidt klarte å slå til corner.

Men i det 49. minutt fikk han sitt andre gule kort etter en forferdelig tofotstakling og måtte forlate banen i en kamp han hadde vært banens beste.

Odiah får rødt kort

Chidi Odiah innser at han har dummet seg ut.

Foto: Sergey Ponomarev / AP

Etter utvisningen gikk lufta ut av CSKA Moskva og Mourinhos disipler kunne kontrollere inn seieren uten nevneverdige problemer.

Veien videre

For CSKA Moskvas del ble det selvfølgelig tap og exit fra Mesterligaen. For Inters del ble det seier og klubbens første semifinale siden 2003. Den gang røk de ut mot erkerival AC Milan. Hvem Inter møter i neste runde blir bestemt senere i kveld for da møtes Arsenal og Barcelona til dyst.

Fotballnyheter