NRK Meny
Normal

Morgan Andersen syk

Blir borte på ubestemt tid.

Morgan Andersen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det har stormet rundt Morgan Andersen de siste dagene. Nå er FFK-direktøren sykmeldt på ubestemt tid.

- Vi har i dag mottat en beskjed om at Morgan Andersen er sykmeldt på ubestemt tid, sier styreleder i FFK, Per Kristian Olsen, til NRK.

Dette er jo en spesiell situasjon. Andersen skal opp i en rettsak og det har vært stort trykk mot klubben fra aksjonærer og sponsorer som mener at han burde ha blitt permittert. Er denne situasjonen god ?

- Som jeg har sagt tidligere må vi bare beklage at enkelte av våre samarbeidspartnere vurderer forholdet til FFK, sier Olsen videre.

Har dere behandlet denne saken riktig ?

- Ja vi mener at vi har håndtert denne saken riktig på det gjeldende tidspunkt, sier Olsen.

Andersen er tiltalt for dokumentfalsk i forbindelse med Mikel-saken. Den gang var han i Lyn, men mange mener saken sverter Fredrikstad FK.

Tidligere i dag ble det kjent at flere aksjonærer i Fredrikstad FK legger press på klubben for å få Andersen permittert fram til rettsaken mot ham er avsluttet til sommeren.

Flere hensyn

- Man gjør seg noen refleksjoner når en slik sak oppstår, og for meg er det snakk om tre punkter. Det første er at en ansatt som blir tiltalt må få tid til å fordøye situasjonen. Det andre er at et firma må ha en konsentrert, fokusert leder, og det tredje er at ingen enkeltperson må noen gang bli større enn klubben, sier Trond Andersen til Aftenposten.

Han er daglig leder i hovedaksjonæren til FFK Sport ASA, Fredrikstad Energi.

Ikke et problem

I går gikk sponsor Jon Brynildsen ut og sa han synes det er rart at FFK ikke har permittert Andersen.

Ledelsen i klubben slo da tilbake og sa at det ikke var noe tema.

Nå viser det seg at flere deler Brynildsens syn.

- Hadde jeg vært i Morgans posisjon ville jeg søkt om permisjon, sier Bjørn Hartz i Fredriksborg AS, en annen betydelig sponsor.

Han er ikke imponert over verken FFK ASAs eller Morgan Andersens dømmekraft. Hartz er heller ikke fremmed for et møte mellom sponsorer, aksjonærer og styret i FFK for å rense lufta.

Styrets tillit

Styrelederen i FFK Sport ASA, Per Kristian Olsen, synes det som skjer er beklagelig.

- Vi registrerer dette og synes det er synd at slikt kommer ut gjennom mediene. Vi har hatt kontakt med Fredrikstad Energi og Fredriksborg underveis, men dette er ingen lett sak. Morgan Andersen gjør en god jobb og har fortsatt styrets tillit, sier Olsen til Aftenposten.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.