NRK Meny
Normal

Molde gravla Rosenborgs gullhåp

Molde tok enda et steg mot seriegull etter seier mot Rosenborg. – Jeg er stolt av spillerne mine.

Mattias Moström sendte Molde i ledelsen

Mattias Moström sendte Molde i ledelsen etter bare tre minutter.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en tøff kamp som svingte litt, men totalt sett vinner vi fortjent sa Molde-trener Tor Ole Skullerud etter å ha jublet mot hjemmefansen i Molde.

– Det er spesielt å vinne over Rosenborg og det var fortjent. Vi har en fantastisk flyt og er veldig gode, og så har vi en fantastisk keeper, sa Skullerud til CMore etter kampen.

– Et surt tap

Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg tapte for Molde

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tapte seriedebuten og var skuffet etter kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen tapte dermed sin første seriekamp som Rosenborg-trener.

– Det var surt å tape denne kampen her for vi hadde faktisk muligheten til å vinne den. Spesielt i første omgang, da synes jeg vi er veldig gode så jeg tror ikke vi skal slutte å øve oss, sa Kåre Ingebrigtsen.

– Gullkampen er vel over for deres del nå?

– Ja, det tror jeg. Vi kommer jo til å fortsette å prøve å vinne alle våre kamper. Det er jo ikke opp til oss, men Molde må jo gå på en liten smell, sa Ingebrigtsen.

For Molde grep første mulighet. Mattias Moström gjorde alt selv og fikk løpe rett gjennom Rosenborgs forsvar. Alene mot Alexander Lund Hansen satte han ballen i lengste hjørne og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Best etter Molde-scoring

Rosenborg våknet utover i første omgang. Mikkel Diskerud vippet ballen mot Jørgen Skjelvik som fikk en eventyrlig mulighet alene foran mål, men en våken Ørjan Håskjold Nyland reddet.

Bortelaget fortsatte å presse og etter 27 minutter kunne Alexander Søderlund utligne, men Nyland reddet mesterlig.

Raknet etter pause

Molde scorer på sin første mulighet også i andre omgang. Etter 10 minutter er Daniel Chima Chukwu godt plassert foran mål, får ballen etter et dårlig skudd av Mohamed Elyounoussi, og setter inn 2–0 til de blå.

Kort tid etter ville også Harmeet Singh vise seg fram på hjemmebane. Fra 18 meter banket han ballen i mål. En kanon fra Singh som Lund Hansen umulig kunne ha reddet.

– Det ble et bra mål. Jeg sa til gutta på laget, som ler litt av meg siden jeg har bommet mye, at jeg har en god statistikk. Når jeg først scorer er det fine mål, sa Harmeet Singh etter kampen.

Rosenborg fikk et trøstemål mot slutten, Morten Gamst Pedersen dunket ballen i mål fra 25 meter. Det hjalp imidlertid ikke mye. Molde forsvarte seg godt resten av kampen og tok et solid grep om toppen av tabellen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.