Hopp til innhold

Utskjelt Suárez avgjorde: – For å vinne må du lide

Luis Suárez (28) var fotballens store skurk da sesongen startet. Nå avgjorde han mesterligafinalen for Barcelona.

Barcelona

JUBELBRØLET: Her feirer Barcelona mesterligatittelen på Olympiastadion i Berlin.

Foto: OLIVER LANG / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Pirlo

TÅRER: Her trøster Paul Pogba lagkamerat Andrea Pirlo, som spilte sin siste kamp for Juventus.

Foto: Darren Staples / Reuters

– Det er helt utrolig. Noe helt spesielt. For å vinne disse trofeene må du lide, sier Suárez etter kampen.

Barcelona var store favoritter før årets største klubbkamp, men de som trodde kampen skulle bli udramatisk, måtte raskt sette seg ned igjen.

Spanjolene og Ivan Rakitić åpnet riktig nok best, men da Álvaro Morata utlignet like etter pause, ble oppgjøret helt åpent. Juventus fikk plutselig et solid overtak på katalanerne, og Carlos Tévez kunne fort ha snudd kampen med en kanonkule fra 16 meter.

Så, noen minutter senere, kom situasjonene som skulle avgjøre kampen:

 • Juventus og Paul Pogba hylte på straffe da Dani Alves tok tak i nakken hans i det 68. minutt, men dommer Cüenyt Cakir vinket spillet videre til store protester fra italienerne.
 • Like etter stormet Lionel Messi i angrep, og argentineren fikk til slutt skutt ved 16-meteren. Gianluigi Buffon måtte gi retur, som målsniken Luis Suárez selvfølgelig luktet.
Laster Twitter-innhold

Kun minutter senere trodde «alle» at Neymar hadde avgjort finalen, men brasilianeren ble avblåst for hands. TV-bildene viste at han headet ballen ned i egen hånd, men om det var riktig å annullere målet, var imidlertid ikke ekspertene enige om.

På overtid fikk han uansett æren av å fjerne all tvil med 3-1-scoringen. Det ble også sesongens 122. mål fra Messi, Neymar og Suárez (MSN).

Suárez startet sesongen med en fire måneders lang suspensjon etter å ha bitt Giorgio Chiellini i VM. Lørdag var italieneren skadet, og Suárez slo altså tilbake i hans fravær.

– Vi var nær, og vi trodde vi kunne vinne kampen. Men de hadde noe vi manglet foran mål, sier Paul Pogba til Viasat.

– Det finnes ikke ord. Jeg har aldri turt å drømme om en sånn opplevelse, sier Neymar.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Barcelona vant 3-1 over Juventus.

Klassescoring

Juventus startet finalen med å gå umiddelbart opp i høyt press og stresset den bakre fireren til Barcelona, som ga bort et hjørnespark allerede etter to minutter.

Men der Barcelona til tider var uryddige bakover, vartet spanjolene opp med langt vakrere angrepsspill. Etter hjørnesparket brukte katalanerne 16 trekk på å rulle opp til Rakitić, som sendte spanjolene i ledelsen med den fjerde raskeste scoringen (4. min) i en europacup-finale.

Samtidig ble Andres Iniesta den første med målgivende pasning i tre forskjellige mesterligafinaler, ifølge Opta.

Artikkelen fortsetter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Mesterlig Buffon-redning

Barcelona fortsatte å presse på for sin andre scoring i 1.-omgang, og etter 15 minutter burde de ha fått betalt. Luis Suárez la opp til Dani Alves, som kllinte til fra cirka 16 meter.

Da var Gianluigi Buffon allerede på feil vei, men på mirakuløst vis klarte keeperlegenden å legge igjen armen, holde den sterk nok og slå ballen unna.

Juventus løftet også spillet betraktelig etter praktredningen, og italienerne spilte seg til et par brukbare muligheter ved Morata og Tevez. Messi viste seg også frem for første gang i kampen like før hvilen, men dribleraidet endte i et utspill fra Buffon.

Messi var imidlertid langt mer involvert i 2.-omgang, og det viste seg altså å være gull verdt for katalanerne.

Barcelona vant dermed sin tredje tittel for sesongen: La Liga, den spanske cupen og mesterligaen.

Laster innhold, vennligst vent..
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Real Madrid-stjerne klar for ny klubb

  Isco forlater Real Madrid og er klar for La Liga-rival Sevilla. Det bekrefter sistnevnte klubb på sine nettsider.

  Dersom han består den medisinske testen, vil han signere en toårskontrakt med Sevilla.

  Midtbanespilleren forlater Madrid etter en rekke trofeer, blant annet fem trofeer i Mesterligaen.

  Isco har de siste to sesongene slitt med spilletid for hvittrøyene, og det har lenge vært klart at han forlater den spanske storklubben.

  LaLiga - Real Madrid v Espanyol
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Messi med drømmescoring i PSG-seier

  Både Neymar og Lionel Messi viste at toppformen ikke er langt unna da de både scoret og assisterte i 5-0-seieren over Clermont i fransk 1.-divisjon søndag.

  Ni minutter var spilt da Messi var nest sist på ballen til en formsterk Neymar. Skuddet til brasilianeren var utenfor rekkevidde til hjemmelagets keeper Mory Diaw.

  Messi spilte bak spissene i et 3-4-1-2-system. Det kan virke som en svært giftig kombinasjon.

  Neymar var selv nest sist på ballen da PSG gikk opp i 2–0 etter 26 spilte minutter. Scoringen kom ved Achraf Hakimi. Han skjøt fra nokså kort hold innenfor 16-meteren og høyt i det høyre hjørnet.

  Neymar var igjen mannen som assisterte på 3-0-scoringen. Denne gangen fant frisparket hans hode til Marquinhos, og sistnevnte flikket den rett i mål.

  Samme Neymar satte opp Lionel Messi til 4–0 med ti minutter igjen å spille, og samme mann scoret et glitrende 5-0-mål på et saksespark fire minutter før full tid. Argentineren ble perfekt satt opp av en krossball fra Leandro Paredes. (NTB)

  Ligue 1 - Clermont v Paris St Germain
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
 • Graham Hansen med hat trick i Barcelona-seier

  Caroline Graham Hansen brukte bare to minutter før hun scoret sitt første av tre mål i 10-0-seieren i treningskampen mot AEM lørdag.

  Laia Martret la på til 2-0 17 minutter ut i 1. omgang, før Graham Hansen la på til 3-0 minuttet senere. Fire minutter før pause var Graham på plass igjen og fullførte hattricket i løpet av én omgang. På overtid i 1. omgang scoret Claudia Pina på straffespark til stillingen 5-0 foran 4515 tilskuere på Johan Cruyff stadion.

  Fem minutter etter hvilen gjorde Pina sitt andre for dagen til 6-0. 66 minutter var spilt da Ana Crnogorcevic la på til 7-0. 8-0 kom ved Aitana Bonmati. 9-0 kom på et selvmål, og Ariana Arias satte punktum med 10-0.

  For Graham Hansen ble det en fin opptur etter et skuffende EM for Norge i England.

  Ingrid Syrstad Engen spilte også fra start for Barcelona. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Jorginho sikret Chelsea-seier

  Det var Chelsea som stakk av med seieren i deres Premier League-åpning mot Brighton etter at Jorginho ble matchvinner og sikret 1-0.

  Jorginho scoret på straffespark etter at Abdoulaye Doucouré felte Ben Chilwell i boksen.

  Det skjedde etter en lengre periode der Chelsea spilte Everton dype, selv om sistnevnte hadde noen kontringssjanser.

  Med det ble det altså tap for gamleklubben for Frank Lampard, som reddet Everton fra nedrykk da han tok over som hovedtrener forrige sesong.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP