Mjøndalen slo tilbake på hjemmebane

Mjøndalen hadde en tung start på kampen, men snudde på hjemmebane og vant med ett mål.

Mjøndalen-jubel
Foto: NRK / SCANPIX

Mjøndalen hadde en tung start på sin humpete hjemmebane, hvor Bryne førte 1. omgang, og ledet med ett mål til pause. Mjøndølingen reiste seg imidlertid kraftig etter pause, og kjempet seg til en 2-1-seier.

Pangstart

Kampen startet med høy underholdningsverdi. Først gikk Mjøndalen rett i angrep, og hadde en god sjanse ved Petar Rnkovic, før Bryne svarte ved Aleksander Midtsian som slo ett presist frispark inn i feltet, hvor Karl Morten Håland raget høyest blant mange Mjøndalen-spillere, og stusset ballen over keeper, og i mål.

Etter den intense starten brukte begge lag en god stund på å venne seg til det ujevne underlaget på Nedre Eiker Stadion. Spillet bølget frem og tilbake, men tempoet i kampen var høyt, og det var tydelig at begge lag gjerne ville mye.
Begge lag hadde to poeng før dagens kamp, og trengte poeng for å klatre opp fra nedre del av tabellen.

Bryne best i første

Bryne var det laget som skapte mest i første omgang, blant annet med gode innlegg og cornere fra Aleksander Midtsian. Hodespillet var bra på dødball, og på topp hadde de Ezekiel Bala, som Mjøndalen-forsvaret slet med å få kontroll på.

Mjøndalen reiste seg

I 2. omgang fikk vi se ett helt annet Mjøndalen-lag. Laget presset Bryne bakover på banen, og begynte å vinne duellene. I det 57. Minutt fikk de uttelling da Erik Midtgaarden headet ballen over keeper etter litt fram og tilbake på en Mjøndalen-corner.

Etter målet fortsatte Mjøndalen og ha det meste av banespillet, og Bryne virket å ha lite krefter til å motstå de hardt kjempende Mjøndølingene.

En av kampens bedre spillere var den raske Adrian Paul, som gang på gang kom seg fri på kantene. Etter 75 minutter fikk Paul en pasning fra Rnkovic ut på venstrekanten, Paul dro seg forbi en Bryne-spiller, og alene med keeper satte han ballen sikkert i nettmaskene. Pent mål, og fortjent når man så på Mjøndalens dominans i 2. omgang.

Årets første seier

Bryne forsøkte seg på en sluttspurt for å redde ett poeng, men en god Anders Rotevatn i mål, og solid forvarsspill gjorde at Mjøndalen tok sin første seier for sesongen.
Dermed ligger Mjøndalen på 10. plass, mens Bryne ligger nest sist med kun 2 poeng på fire kamper.

Fotballnyheter