Zlatan herjet da Arsenal ble knust

Mesterligadrømmen til Arsenal ble mer eller mindre skutt i stykker av et råsterkt Milan i Italia onsdag. De ga seg på 4-0.

FBL-EUR-C1-AC MILAN-ARSENAL 136555164

Kevin-Prince Boateng åpnet ballet med et kremmerhus, før Robinho (til høyre) banket inn 2-0 og 3-0.

Store Zlatan Ibrahimovic takkes av Robinho etter at sistnevnte har scoret. Begge Robinhos mål kom etter pasning fra svensken, som til slutt også fikk nettkjenning selv.

En Robinho-dobbel, et kremmerhus av de sjeldne fra Kevin-Prince Boateng og en Zlatan-scoring på straffe gjør at returen i London 6. mars ser svært vanskelig ut for Arsene Wengers gutter.

– En skam

Arsenal har spilt over 200 kamper i Europa, men aldri tapt med fire mål. Faktisk har et engelsk lag aldri tapt med fire mål i Mesterligaen. Ikke før i kveld.

Før kampen gikk Arsenal-legenden Dennis Bergkamp ut og etterlyste vinnermentalitet hos klubben han herjet for i årevis. Etter kampen får Arsene Wengers gutter passet påskrevet så det holder.

– Det har rett og slett vært morsomt å se på Milan i kveld. Mens Arsenal drar hjem i skam, var Viasat 4s ekspertkommentator Vidar Davidsens raske analyse av kampen i kveld.

For det er liten tvil om at milaneserene mener alvor i årets Mesterliga. 1/8-finalen mot Arsenal ser avgjort ut etter én av to kamper.

Ingen Henry-effekt

Etter å ha blitt rundspilt før pause, måtte Arsene Wenger ta grep. Han tok ut Theo Walcott, og satte inn Thierry Henry. Men selv ikke den hjemvendte stjernen kunne redde Arsenal i kveld, til det var Milan for sterke.

Allerede fire minutter inn i den 2. omgangen smalt det for tredje gang. Robinho klinket inn 3-0 etter pasning fra Zlatan Ibrahimovic. Ti minutter før full tid kronet Ibrahimovic en stor kveld og to målgivende med å banke inn straffet han selv skaffet ved å finte ut Johan Djorou og bli felt.

Zlatan-mål til slutt

Ibrahimovic var meget god kampen igjennom. Han fikk vist frem sin herlige teknikk med flikker, vanskelige mottak og herlige pasninger - og så ut til å stortrives mot engelskmennene.

– Han er kanskje den beste angrepsspilleren jeg har spilt mot, sa Arsenals keeper Wojciech Szczesny i et intervju på Viasat 4 etter kampen.

Arsenal - på sin side - klarte aldri å få til noe som ga telling i protokollen. Nærmest kom de på sin eneste målsjanse, da Henry fant Robin van Persie i det 66. minutt. Nederlenderen klinket til på volley, men Christian Abbiati bakerst hos Milan reddet mesterlig.

Kremmerhus av Boateng

Milan var klart best også før pause. Etter et kvarter hamret Kevin-Prince Boateng inn det som må komme høyt på lista når sesongens flotteste mål i Mesterligaen skal kåres. Han dempet en ball på brystet til skrått i feltet, vendte opp, og banket ballen knallhardt i nærmeste kryss – via tverrliggeren.

23 minutter senere var Zlatan Ibrahimovic på farten. Han løp seg fri på kanten, før han slo hardt inn fra venstre. Der ventet spissmakker Robinho med panna, og skallet inn 2-0 bak Wojciech Szczesny bakerst hos Arsenal.

Milan dominerte det meste før pause, anført av en meget frisk Ibrahimovic. Arsenal skapte ingen skikkelige farligheter.