Brasil møtte denne veggen

Guillermo Ochoa. Merk dere navnet. Mexico-keeperen var i dag i det umulige hjørnet og reddet alt fra de brasilianske stjernene.

Se Mexicos keeper redde mange av Brasils målsjanser.

SE VIDEO: Guillermo Ochoa reddet alt fra de brasilianske stjernene. Se de fantastiske redningene her.

Laster innhold, vennligst vent..
Neymar

Neymar ble stoppet av Guillermo Ochoa gang på gang.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Keeperen var faktisk så god i 0-0-kampen at et gammelt rykte om at han har seks fingre på den ene hånden begynte å svirre igjen på Twitter.

Mannen har ikke seks fingre, men i kveld skulle man neste tro det.

Bare sjekk denne listen:

  • I det 26. minutt: Lille Neymar banket en Mexico-forsvarer i lufta og stanget ballen helt i nærmeste hjørne. Guillermo Ochoa var imidlertid kjapt fremme med fingertuppene og reddet ballen på utrolig vis.
  • I det 44 minutt: Fire (!) brasilianske spillere sto alene foran keeper og kunne enkelt sette ballen i mål. Men Ochoa viste klasse og reddet.
  • I det 69 minutt: Neymar tok ned ballen på brystet, dro seg til side og avsluttet fra kort hold. Ochoa var imidlertid igjen med på notene og blokkerte skuddet.
  • I det 85. minutt: Thiago Silva var høyest av alle på en corner og headet ballen knallhardt på mål. Ochoa reddet.

Se redningene i videovindet over!

– Stolt

Den 28 år gamle keeperen tok imidlertid ikke helt av på pressekonferansen etter kampen til tross for en vanvittig forestilling.

– Det var en veldig vanskelig kamp. Vi visste det ville bli veldig tøft, men vi ga alt og vi er veldig stolt av støtten vi fikk fra supporterne, og det vi viste på banen, sier Ochoa.

Det mexicanske forsvaret hadde en hektisk dag i Fortaleza og var etter kampslutt ikke sene med å kaste seg over Ochoa.

– Keeperen vår reddet oss i dag. Vi kjempet hardt mot en stor rival og gjorde en god jobb, sier Mexicos forsvarssjef Rafael Márquez.

Keeperen har spilt for franske Ajaccio siden 2011, men er nå bosmanspiller. Det er han trolig ikke lenge etter dagens oppvisning mot VM-favoritten.

Gedigne Brasil-sjanser

Guillermo Ochoa

Guillermo Ochoa feiret superkampen og det ene poenget med Javier Aquino etter kampslutt.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Kampen startet forrykende med en ellevill stemning på tribunen og 22 spillere som var trolig litt for hete i topplokket. De første minuttene brukte nemlig pipeblåser Cüneyt Çakir mest tid på å blåse frispark på frispark.

Men etter hvert som minuttene gikk, ble det brasilianske maskineriet mer og mer samspilt og stjernene flyttet nærmest inn i motstanderens banehalvdel.

Da startet også sjanseparaden til de brasilianske stjernene. Neymar, Thiago Silva og Paulinho burde alle ha skutt Brasil i ledelsen, men Mexico og Ochoa forsvarte seg godt.

Mexico skjøt, skjøt og skjøt

Mexico var imidlertid ikke helt ufarlige de heller og hadde flere gode muligheter til å sette inn ledermålet.

Etter hvilen startet Mexico best og var spesielt giftige på langskudd. Men både Herrara og Vazquez hadde på seg den berømte ryggsekken og sendte skuddene over tverrliggeren.

Men så fikk Brasil opp dampen igjen og sjansene florerte. Gultrøyene burde ha scoret både én, to og tre etter pause, men Ochoa sto som en vegg – og reddet et sterkt resultat for Mexico.

Brasil-trener Luiz Felipe Scolari var svært misfornøyd med kun ett poeng.

– 0-0 er ikke noe godt resultat for oss, men det speilet kampen. Det var en svært fysisk kamp mellom to lag som begge ønsket å score, sier Scolari.

Med uavgjort har lagene fire poeng hver etter to kamper og ligger godt an i kampen om avansement.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp