Hopp til innhold

Rekordjaktende Messi kan puste lettet ut

Lionel Messi har vært gjennom undersøkelser etter smellen han fikk i mesterligaen onsdag kveld, og både spilleren selv og hans supporterne kan puste lettet ut.

Lionel Messi

Lionel Messi og Barcelona-supportere har all grunn til å smile. Smellen fotballspilleren fikk i mesterligakampen onsdag kveld har ikke ført til langvarig skade.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Det så ikke bra ut for Lionel Messi da han ble båret av banen på båre seks minutter før kampslutt i Barcelonas mesterligamøte med Benfica. Argentineren gikk gjennom undersøkelser send tirsdag kveld. Det ga oppløftende nyheter for fotballspilleren.

– Tester gjort i kveld har bekreftet at spilleren har forslått seg på utsiden av venstre kne, sier Barcelona i en pressemelding ifølge Reuters.

Med andre ord er det ikke snakk om noen langtidsskade for Messi, slik det først ble fryktet.

– Hans evne til å restituere seg vil avgjøre om han er klar for Barcelonas kamp neste kamp som er mot Real Betis søndag, heter det i pressemeldingen.

Lionel Messi

Lionel Messi jubler for et av sine 84 mål i 2012. Smellen fra mesterligakampen resulterte ikke i en langvarig skade. Dermed har argentineren fortsatt muligheten til å slå Gerd Müllers rekord.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sist gang Messi var skadet var i september 2010. Da var han ute i to kamper, opplyser klubben.

Rekordhåpet lever

Testene tyder på at Lionel Messi er tilbake i spill før 2012 er omme. Det betyr at målmaskinen kan slå Gerd Müllers 27 år gamle rekord på hele 85 mål på et kalenderår.

Barcelona-manager Tito Vilanova sa til pressen etter mesterligakampen i går at Messi ikke spilte mot slutten kampen bare med mål om å slå scoringsrekorden.

– Jeg lot ham få spille de siste 30 minuttene for at han skulle litt kamptid. Han spilte ikke bare for å slå rekorden. Hvis det hadde vært tilfellet, ville han ha spilt fra start, sa Vilanova ifølge AFP.

Barcelona har igjen tre kamper i den spanske ligaen før året er over. Messi står med 84 mål i 2012, og trenger bare ett mål for å tangere Müllers rekord. Med to mål vil Messi gjøre seg historisk.

Lionel Messi

Det så ikke bra ut for Lionel Messi etter smellen han fikk i onsdagens mesterligakamp mot Benfica.

Foto: STRINGER/SPAIN / Reuters

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund