Rekordjaktende Messi kan puste lettet ut

Lionel Messi har vært gjennom undersøkelser etter smellen han fikk i mesterligaen onsdag kveld, og både spilleren selv og hans supporterne kan puste lettet ut.

Lionel Messi

Lionel Messi og Barcelona-supportere har all grunn til å smile. Smellen fotballspilleren fikk i mesterligakampen onsdag kveld har ikke ført til langvarig skade.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Det så ikke bra ut for Lionel Messi da han ble båret av banen på båre seks minutter før kampslutt i Barcelonas mesterligamøte med Benfica. Argentineren gikk gjennom undersøkelser send tirsdag kveld. Det ga oppløftende nyheter for fotballspilleren.

– Tester gjort i kveld har bekreftet at spilleren har forslått seg på utsiden av venstre kne, sier Barcelona i en pressemelding ifølge Reuters.

Med andre ord er det ikke snakk om noen langtidsskade for Messi, slik det først ble fryktet.

– Hans evne til å restituere seg vil avgjøre om han er klar for Barcelonas kamp neste kamp som er mot Real Betis søndag, heter det i pressemeldingen.

Lionel Messi

Lionel Messi jubler for et av sine 84 mål i 2012. Smellen fra mesterligakampen resulterte ikke i en langvarig skade. Dermed har argentineren fortsatt muligheten til å slå Gerd Müllers rekord.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sist gang Messi var skadet var i september 2010. Da var han ute i to kamper, opplyser klubben.

Rekordhåpet lever

Testene tyder på at Lionel Messi er tilbake i spill før 2012 er omme. Det betyr at målmaskinen kan slå Gerd Müllers 27 år gamle rekord på hele 85 mål på et kalenderår.

Barcelona-manager Tito Vilanova sa til pressen etter mesterligakampen i går at Messi ikke spilte mot slutten kampen bare med mål om å slå scoringsrekorden.

– Jeg lot ham få spille de siste 30 minuttene for at han skulle litt kamptid. Han spilte ikke bare for å slå rekorden. Hvis det hadde vært tilfellet, ville han ha spilt fra start, sa Vilanova ifølge AFP.

Barcelona har igjen tre kamper i den spanske ligaen før året er over. Messi står med 84 mål i 2012, og trenger bare ett mål for å tangere Müllers rekord. Med to mål vil Messi gjøre seg historisk.

Lionel Messi

Det så ikke bra ut for Lionel Messi etter smellen han fikk i onsdagens mesterligakamp mot Benfica.

Foto: STRINGER/SPAIN / Reuters

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp