Hopp til innhold

Rekordjaktende Messi kan puste lettet ut

Lionel Messi har vært gjennom undersøkelser etter smellen han fikk i mesterligaen onsdag kveld, og både spilleren selv og hans supporterne kan puste lettet ut.

Lionel Messi

Lionel Messi og Barcelona-supportere har all grunn til å smile. Smellen fotballspilleren fikk i mesterligakampen onsdag kveld har ikke ført til langvarig skade.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Det så ikke bra ut for Lionel Messi da han ble båret av banen på båre seks minutter før kampslutt i Barcelonas mesterligamøte med Benfica. Argentineren gikk gjennom undersøkelser send tirsdag kveld. Det ga oppløftende nyheter for fotballspilleren.

– Tester gjort i kveld har bekreftet at spilleren har forslått seg på utsiden av venstre kne, sier Barcelona i en pressemelding ifølge Reuters.

Med andre ord er det ikke snakk om noen langtidsskade for Messi, slik det først ble fryktet.

– Hans evne til å restituere seg vil avgjøre om han er klar for Barcelonas kamp neste kamp som er mot Real Betis søndag, heter det i pressemeldingen.

Lionel Messi

Lionel Messi jubler for et av sine 84 mål i 2012. Smellen fra mesterligakampen resulterte ikke i en langvarig skade. Dermed har argentineren fortsatt muligheten til å slå Gerd Müllers rekord.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sist gang Messi var skadet var i september 2010. Da var han ute i to kamper, opplyser klubben.

Rekordhåpet lever

Testene tyder på at Lionel Messi er tilbake i spill før 2012 er omme. Det betyr at målmaskinen kan slå Gerd Müllers 27 år gamle rekord på hele 85 mål på et kalenderår.

Barcelona-manager Tito Vilanova sa til pressen etter mesterligakampen i går at Messi ikke spilte mot slutten kampen bare med mål om å slå scoringsrekorden.

– Jeg lot ham få spille de siste 30 minuttene for at han skulle litt kamptid. Han spilte ikke bare for å slå rekorden. Hvis det hadde vært tilfellet, ville han ha spilt fra start, sa Vilanova ifølge AFP.

Barcelona har igjen tre kamper i den spanske ligaen før året er over. Messi står med 84 mål i 2012, og trenger bare ett mål for å tangere Müllers rekord. Med to mål vil Messi gjøre seg historisk.

Lionel Messi

Det så ikke bra ut for Lionel Messi etter smellen han fikk i onsdagens mesterligakamp mot Benfica.

Foto: STRINGER/SPAIN / Reuters

Fotball

 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp
 • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

  Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

  Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

  Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.