Etterlengtet Messi-magi ga argentinsk seier

– Jeg har tippet han som toppscorer, så nå må han begynne snart, sa NRK-kommentator Tom Nordlie om Lionel Messi. Femten sekunder senere lå ballen i nettet.

Messi øker Argentinas ledelse

Lionel Messi setter inn 2-0 og sendte Argentina til himmels.

Det var en mann alt handlet om før kampen, og det var en mann alt handlet om etter kampen. Glemt var den håpløse førsteomgangen, glemt var alle tidligere fiaskoer.

Lionel Messi driblet, spilte vegg, scoret, og jublet som besatt. Nå vil den lille giganten ta Argentina til VM-finalen.

– Dette kan være det som gjør at det løsner for han. Se hvor glad han er, sa NRK-kommentator Tom Nordlie etter scoringen.

I første omgang var det nemlig langt mellom høydepunktene for Messi og Argentina, selv om det startet bra.

Historisk selvmål

VM-debutantene Bosnia-Hercegovina deltar i VM for første gang og fikk en svært tøff start. Bare to minutter var spilt da Lionel Messi slo et frispark inn i feltet, Marcos Rojo fikk en liten touch på ballen, før den fortsatte ferden via leggen til en uheldig Sead Kolasinac og inn i målet bak Asmir Begovic.

1-0 til Argentina etter selvmål

Sead Kolasinac og Bosnia var svært uheldige med VM-åpningen.

Det tok bare to minutter og åtte sekunder før Bosnia havnet i rekordbøkene, men dessverre med negativt fortegn. Sead Kolasinac styrte nemlig inn det aller raskeste selvmålet i VM-historien.

Tamme toppscorere

Utover i omgangen skjedde det lite foran de to målene. Argentina var tamme, og Lionel Messi gjorde flere feil i begynnelsen av kampen, før han omtrent meldte seg ut resten av omgangen.

– De vi på forhånd mente var farligst hos Argentina har jo ikke kommet til. Vi ser potensiale i både Messi og Agüero, men de har ikke vært veldig farlige enda, sa Dan Eggen i NRKs studio i pausen.

Til tross for ledelsen var ikke Argentina-treneren Alejandro Sabella veldig fornøyd med innsatsen. Han gjorde to bytter i pausen, og fikk inn Gonzalo Higuain og Fernando Gago for Maxi Rodriguez og Hugo Campagnaro.

Kom til seg selv

Messi fikk mer plass i rollen bak de to spissene, og kunne tre opp Sergio Agüero til et par gode muligheter i begynnelsen av andre omgang. Sakte, men sikkert så Lionel Messi mer og mer ut som seg selv, og etter 65 minutter kom uttellingen da NRKs kommentatorer var begynt å bli utålmodige.

– Jeg har tippa han som toppscorer, så nå må han begynne snart, sa Tom Nordlie.

– Ja, da er det på tide, svarte Christian Nilsen, og Messi så ut til å være enig i det, for femten sekunder senere jublet han for sitt andre VM-mål på ni spilte kamper.

Et veggspill med Higuain, og Messi trakk seg innover mot venstre før han lurte ballen inn via stolpen. 2-0 til Argentina.

Mer bosnisk historie

At Vedad Ibisevic kom inn og scoret Bosnias første VM-mål gjennom tidene ble til slutt en parantes, selv om de klarte å sette Argentina under press mot slutten. Denne dagen skulle handle om Lionel Messi, og slik ble det også.