–Terry burde ikke være i nærheten av det engelske landslaget

Til tross for at John Terry etterforskes for rasisme, har Fabio Capello valgt å gi ham ny tillit. Tidligere landslagsspiller, Ian Wright, mener han burde holde seg hjemme.

John Terry

John Terrys deltagelse på landslaget vekker debatt i England.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Ian Wright

Tidligere landslagsspiller Ian Wright går hardt ut mot Terry og FA.

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

Terry er for tiden under etterforskning av politiet.

Spilleren er mistenkt for å ha kommet med rasistisk sjikane av QPR-spiller Anton Ferdinand under en bortekamp for to uker siden.

Til tross for det, valgte landslagssjef Fabio Capello å gi Chelsea-stjernen ny tillit på landslaget da troppen nylig ble presentert.

Les også: Blei truga på livet

Delte meninger om Terry

England skal møte Spania på lørdag og Sverige tirsdag i vennskapsoppgjør.

Saken har imidlertid skapt debatt i England mellom de som mener at Terry ikke har noe på landslaget å gjøre så lenge han er under politietterforskning, og de som mener han er uskyldig til det motsatte er bevist.

Fabio Capello

Fabio Capello: - Terry er uskyldig til det motsatte er bevist, sa han ifølge The Guardian nylig.

Foto: GIUSEPPE ARESU / AP

Tidligere landslagsspiller og storscorer for Arsenal, Ian Wright, mener Det engelske fotballforbundet (FA) mangler mot til å stå opp mot Terrry.

– Det ser ut som om ingen i FA har baller til å stå opp overfor Terry og si «du ønsker kanskje å spille, men det ville være bedre om du holdt deg hjemme». John Terry burde ikke være i nærheten av det engelske landslaget, sier han.

Bør ikke være involvert

Wright var på landslaget i perioden 1991 - 1998, og mener Terry bør holde seg unna landslagsspill så lenge han er under etterforskning.

– Jeg godtar at man er uskyldig til det motsatte er bevist. Det betyr ikke at kapteinen på det engelske landslaget bør være involvert i de to kampene så lenge han er under politietterforskning for rasistiske kommentarer.

Englands tropp:

Joe Hart (Manchester City), Scott Carson (Bursaspor), David Stockdale (Ipswich Town); Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man Utd), Gary Cahill (Bolton Wanderers), John Terry, Ashley Cole (both Chelsea), Leighton Baines, Phil Jagielka (both Everton), Joleon Lescott (Man City), Kyle Walker (Tottenham); Frank Lampard (Chelsea), Jack Rodwell (Everton), Stewart Downing (Liverpool), Gareth Barry (Man City), Adam Johnson (Man City), James Milner (Man City), Scott Parker (Tottenham), Theo Walcott (Arsenal); Darren Bent (Aston Villa), Daniel Sturridge (Chelsea), Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Bobby Zamora (Fulham), Danny Welbeck (Man Utd).

Fotballnyheter