NRK Meny
Normal

–Terry burde ikke være i nærheten av det engelske landslaget

Til tross for at John Terry etterforskes for rasisme, har Fabio Capello valgt å gi ham ny tillit. Tidligere landslagsspiller, Ian Wright, mener han burde holde seg hjemme.

John Terry

John Terrys deltagelse på landslaget vekker debatt i England.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Ian Wright

Tidligere landslagsspiller Ian Wright går hardt ut mot Terry og FA.

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

Terry er for tiden under etterforskning av politiet.

Spilleren er mistenkt for å ha kommet med rasistisk sjikane av QPR-spiller Anton Ferdinand under en bortekamp for to uker siden.

Til tross for det, valgte landslagssjef Fabio Capello å gi Chelsea-stjernen ny tillit på landslaget da troppen nylig ble presentert.

Les også: Blei truga på livet

Delte meninger om Terry

England skal møte Spania på lørdag og Sverige tirsdag i vennskapsoppgjør.

Saken har imidlertid skapt debatt i England mellom de som mener at Terry ikke har noe på landslaget å gjøre så lenge han er under politietterforskning, og de som mener han er uskyldig til det motsatte er bevist.

Fabio Capello

Fabio Capello: - Terry er uskyldig til det motsatte er bevist, sa han ifølge The Guardian nylig.

Foto: GIUSEPPE ARESU / AP

Tidligere landslagsspiller og storscorer for Arsenal, Ian Wright, mener Det engelske fotballforbundet (FA) mangler mot til å stå opp mot Terrry.

– Det ser ut som om ingen i FA har baller til å stå opp overfor Terry og si «du ønsker kanskje å spille, men det ville være bedre om du holdt deg hjemme». John Terry burde ikke være i nærheten av det engelske landslaget, sier han.

Bør ikke være involvert

Wright var på landslaget i perioden 1991 - 1998, og mener Terry bør holde seg unna landslagsspill så lenge han er under etterforskning.

– Jeg godtar at man er uskyldig til det motsatte er bevist. Det betyr ikke at kapteinen på det engelske landslaget bør være involvert i de to kampene så lenge han er under politietterforskning for rasistiske kommentarer.

Englands tropp:

Joe Hart (Manchester City), Scott Carson (Bursaspor), David Stockdale (Ipswich Town); Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man Utd), Gary Cahill (Bolton Wanderers), John Terry, Ashley Cole (both Chelsea), Leighton Baines, Phil Jagielka (both Everton), Joleon Lescott (Man City), Kyle Walker (Tottenham); Frank Lampard (Chelsea), Jack Rodwell (Everton), Stewart Downing (Liverpool), Gareth Barry (Man City), Adam Johnson (Man City), James Milner (Man City), Scott Parker (Tottenham), Theo Walcott (Arsenal); Darren Bent (Aston Villa), Daniel Sturridge (Chelsea), Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Bobby Zamora (Fulham), Danny Welbeck (Man Utd).

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.