Mener engelske fans hindrer homofile spillere fra å stå frem

Robbie Rogers, den første erklærte homofile fotballspilleren i MLS, mener de britiske supporternes rop og skjellsord stopper flere fotballspillere fra å komme ut av skapet.

SOCCER/ Los Angeles Galaxy midfielder Rogers moves to the ball against the Seattle Sounders during the second half of their MLS soccer match in Carson

LA Galaxy-spilleren Robbie Rogers, som tidligere har spilt i England, mener britiske supportere ofte tar ropene deres litt for langt.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

– Det er litt trist. Supporterne må innse at det de sier til spillerne, spesielt når du er på dette nivået, kan såre. De må tenke gjennom hva de roper etter spillerne, sier han til BBC.

I februar erklærte han seg for homofil samtidig som han avsluttet sin fotballkarriere. I slutten av mai kom Robbie Rogers imidlertid tilbake og ble den første erklærte homofile spilleren i Major League Soccer i USA da han signerte for La Galaxy.

– Går for langt

Rogers har tidligere spilt for Leeds og Stevenage i England – og har merket seg at fansen på balløya er kanskje litt for brutale noen ganger.

– Jeg tror ikke fansen i England og Storbritannia er homofober. De er bare så lidenskapelig opptatt av å hjelpe laget sitt at de gjør hva som helst, sier han.

– Det de roper sier ikke så mye om dem som personer. Men ropene går litt for langt noen ganger. Jeg merket det da jeg var i England.

Galaxys-kaptein Robbie Keane, som tidligere har spilt for blant annet Tottenham og Liverpool, tror også at britiske supportere kan være litt mer hensynsløse enn andre.

– Jeg er sikker på at det er en del spillere, som gjennom årene har spilt i England og andre steder, som er for redde for å stå frem, sier Keane.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FBL-WC2014-IRL-FRO 169740331

Irske Robbie Keane tror det er mange fotballspillere i England som er redde for å stå frem som homofile.

Foto: PETER MUHLY / Afp

Tror spillerne ville vært støttende

Rogers tror imidlertid at fansen hadde godtatt han for den han er om han hadde stått frem som homofil under oppholdet i Leeds.

– Leeds-fansen er lidenskapelig og gærne. Men de hadde respektert meg, sier 26-åringen.

– Jeg tror det kanskje ville vært litt pinlig og ubehagelig i garderoben de første dagene, men så tror jeg også spillerne ville vært støttende.

Rogers er en av to mannlige spillere som har stått frem som homofile i toppfotballen. Den andre spilleren er svenske Anton Hysén – sønnen til den tidligere Liverpool-spilleren Glenn Hysén.

Nå håper Rogers at homofile fotballspillere står frem – også i England.

– Jeg aner ikke om noen kommer til å gjøre det. Men jeg håper det skjer snart.

Fotballnyheter