Aalesund tok «ekstremt viktig poeng»

Aalesund tok sitt første poeng på over en måned da de spilte 1-1 mot Viking i eliteserien lørdag kveld. – Ekstremt viktig akkurat nå, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

Aalesund jubler for scoring

Aalesund kunne juble for utligningsmål og ett poeng mot Viking. Et viktig resultat for gjestene.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Jo Nymo Matland

Jo Nymo Matland sikret ett poeng for Aalesund med et nydelig frisparkmål. – Det var godt å se at den gikk inn, sier han.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix
Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal sier laget valgte å trygge ett poeng fremfor å gå for seier i sluttminuttene.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Veton Berisha

Veton Berisha var langt fra fornøyd med ett poeng mot Aalesund. En dårlig kamp av oss, mener målscoreren.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Aalesund har tapt sine tre siste kamper i eliteserien. Sist gang de tok poeng var i 2-0-seieren mot Hønefoss 2. september.

Jo Nymo Matland var mannen som sørget for at gjestene fikk med seg ett poeng fra pøsregnet i Stavanger.

– Vi har vært dårlige lenge, selv i de to kampene vi vant før de tre tapene på rad. Andre omgang var en klar fremgang i prestasjon og resultat. Vi har fem kamper igjen, tre av dem hjemme. Vi har et mål om å nå 40 poeng. Det er det vi må gå for, sier Matland til NRK.

Prioriterte ett poeng

Aalesund-trener Kjetil Rekdal sier laget valgte å trygge ett poeng de siste ti minuttene istedenfor for å prøve å gå for seier.

– Vi skulle gjerne vunnet, men vi valgte å prioritere å trygge 1-1 med tanke på at vi har tapt de tre forrige kampene og poeng er ekstremt viktig akkurat nå, sier han til TV2.

Aalesund ligger for øyeblikket på tiendeplass på tabellen, seks poeng foran Fredrikstad på øverste nedrykksplass. Rekdals menn har en kamp mer spilt enn Fredrikstad.

– Dette poenget var ekstremt viktig. Det er fem kamper igjen, tre av dem hjemme, kanskje er en seier nok til å stå i eliteserien. Men på den andre siden kan vi fort vinne alle kampene også, sier han.

Skuffelse hos Viking

Viking-trener Kjell Jonevret var ikke fornøyd med at kampen endte med ett poeng til Viking.

– Det er svakt. Vi møter et svakt Aalesund, fremfor alt i første omgang, og vi skulle avgjort denne kampen. Vi kommer litt ut av fasong i andre omgang. Ett poeng er for lite i dag, synes jeg, sier han til NRK.

Skuffet var også Vikings målscorer Veton Berisha, som sendte hjemmelaget opp i ledelsen i første omgang.

– Vi er ikke fornøyde. Du blir alltid glad når du scorer, men jeg tenker ikke så mye på det nå. Vi burde vunnet denne kampen. Det er en dårlig kamp av oss, sier han til TV2.

Fotballnyheter