NRK Meny
Normal

Mancini: – Dette blir som en mesterligafinale

Manchester City kan avgjøre ligaen, men søndag må de over et vanskelig hinder: Newcastle som ikke har tapt hjemme siden i fjor.

Aguero og Tevez

Sergio Agüero og Carlos Tévez er to av Manchester Citys nøkkelspillere i den spennende serieavslutningen, som kan gi klubbens første gull på 44 år.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Følg direkte 14.30: Newcastle - Manchester City

Roberto Mancini

Roberto Mancini sier ingenting annet enn seriegull er godt nok nå.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Newcastle blir vår tøffeste kamp. De blir tøffere å slå enn United. Dette blir som en mesterligafinale, sier City-manager Roberto Mancini til Sky Sports, og fyrer med det opp stemningen enda mer mellom de to gulljaktende rivalene fra Manchester.

Men han har et poeng. Newcastle har bare tapt to kamper hjemme denne sesongen, og det siste kom helt tilbake i desember.

Antatt enklere for United

Arne Scheie

Arne Scheie er sikker på at United vinner mot Swansea i dag.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

City får det med andre ord trolig tøft på Sports Direct Arena i dag. De har ikke råd til å avgi ett eneste poeng om de skal sikre seriegullet.

Manchester City og Manchester United har begge 83 poeng, men førstnevnte leder serien med bedre målforskjell. Med to runder igjen å spille er gullkampen fortsatt helt åpen.

Men mens City må bryne seg på formsterke Newcastle, har United antatt enklere motstand når de møter Swansea senere i dag.

– At United vinner i dag er jeg helt overbevist om. City får det betydelig tøffere, slår NRKs mangeårige fotballkommentator Arne Scheie fast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Papiss Cissé

Papiss Cissé har scoret 13 mål på 12 kamper for Newcastle.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

– Får det tøft mot Cissé

Scheie tror Papiss Cissé kan bli mannen som ødelegger for City. Hans fantastiske statistikk etter han kom til Newcastle taler for seg selv. Senegaleseren har spilt 12 kamper og scoret 13 mål, og etter hans inntreden i klubben har de ikke tapt hjemmekamper.

Senest mot mesterligafinalist Chelsea på onsdag scoret han to.

– Newcastle er så gode nå at denne kampen tør jeg nesten ikke spå utfallet av. Det er helt åpent, og jeg er sikker på det blir en fantastisk kamp med utrolig mye spenning, sier NRKs mangeårige fotballkommentor Arne Scheie.

– Har ikke oppnådd noe som helst

Seieren i mandagens Manchester-derby sendte City på topp av tabellen. Mancini understreker at nå er ingenting annet enn deres første seriegull på 44 år godt nok. Sist gang klubben vant var i 1968.

– Vi har ikke oppnådd noe som helst ved å kjempe i toppen. Vi må vinne de to neste kampene, sier City-manageren.

To serierunder før slutt er det fortsatt spenning i både topp og bunn av Premier League, samtidig som det også er åpent hvem som sikrer seg plassene som gir mesterligaspill neste år.

– Det sier mye om denne ligaen. Den slutter aldri å overraske. De som har satt opp terminlista har gjort en veldig god jobb, sier Scheie.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.