Målløse Molde

Molde har en praktfull stadion med en av eliteseriens grønneste gressmatter. Det hjelper lite når det aldri blir mål her.

Moldes Mattias Mostrøm og SIF-spilleren Mattias Andersson
Foto: Ekornesvaag, Svein Ove / SCANPIX

Se:

Og det var liten trøst for publikum i ny klubbrekord. I år har det blitt spilt tre eliteseriekamper på Molde Stadion. Det har ennå ikke ført til noen mål!

Daniel Berg Hestad fikk en kjempesjanse to minutter på overtid mot Strømsgodset i dag. Fra tre meter klarte ikke Molde-kapteinen å putte ballen i mål.

Sjansebommen kunne vært tittelsporet til Moldes sesong så langt i år.

- Verre om omvendt

Molde har en haug med spisser. I dag var senegaleserene Diouf og Diouf igjen henvist til benken, til fordel for brasilianske Mota, svenske Moström og Magne Hoseth. På fem kamper i år har Molde bare skåret to mål, begge på bortebane og bare et spillemål.

Det er ikke det at laget ikke produserer sjanser.

I dag vant de blåkledde sjansestatistikken 6-1 mot et tamt Strømsgodset.

- Det er veldig frusterende. Det er den femte kampen på rad vi vinner sjansestatistikken. Det er inte skoj, men det hadde vært verre om det var omvendt, sa en oppgitt Molde-trener Kjell Jonevret til TV2 etter kampen.

- Vi spiller en halvdårlig kamp, men det er oppløftende at lagene vi spiller mot skaper veldig lite, sa svensken som valgte å ta med seg det positive.

Strålende forsvarskomet

Og det positive med Molde finner treneren ved å vri hodet noen grader bakover på banen. Der regjererer nemlig Moldes forsvar om dagen. Laget har bare sluppet inn tre mål til nå i serien, og hadde stålkontroll mot Strømsgodset og en målkåt David Nielsen.

Særlig imponerer årets eliteseriekomet Vegard Forren.

20-åringen som kom fra 3.divisjon for et år siden, ruvet fullstendig bakover og satte også i gang mange angrep med glitrende langpasninger.

Sirupfotball

Strømsgodset har overrasket mange i årets sesong. I dag skapte laget minimalt på Molde Stadion.

- Det her var kjedelig å se på, men jeg er veldig fornøyd med resultatet, fortalte trener Ronny Deila etter bataljen.

- Vi spilte skikkelig sirupfotball. Kanskje har vi trent for hardt i det siste, vi manglet iallefall spruten helt fra start.

Godset-treneren valgte også å framheve det positive fra kampen.

Han skrøyt av Espen Johnsen som spilte en kjempekamp, og av den bakerste fireren som også overbeviste ifølge Deila.

Klubbrekord

Tre hjemmekamper på rad uten mål er ikke særlig imponerende.

Det er heller ikke Moldes nye klubbrekord. Med uavgjort i dag har Molde nå 10 toppligakamper på rad uten seier. Sist laget vant var 24.september 2006!

Den magre trøsten er at det er et langt stykke opp til Os TF sin rekord med 22 kamper uten seier i 1975.

Fotballnyheter