Hopp til innhold

Nå håper Aalesunds superspiss på mer

Aalesund tok en av sine største seirer da de knuste Lillestrøm 7-1 mandag. Aalesunds Hamdallah fikk endelig åpnet målkontoen da han scoret et ekte hat trick.

Abderrazzaq Hamed-Allah

Abderrazzaq Hamdallah scoret tre mål mot Lillestrøm mandag. Her mottar han publikums hyllest etter kampen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Andreas Nordvik i duell med Bjørn Helge Riise

Ålesunderen Bjørn Helge Riise fikk ikke noe hyggelig møte med AaFK mandag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Hamdallah kom til Aalesund foran årets sesong, og var en spiller klubben hadde store forventninger til. Før mandagens møte med LSK hadde han imidlertid kun scoret en gang i serien.

Etter tre scoringer mot Lillestrøm kan det imidlertid virke som om selvtilliten er på plass igjen - riktignok med litt hjelp fra gode lagkamerater.

– Det var godt å score de tre målene, sier han til C More etter kampen.

– Jeg må takke de andre spillerne og trenerne for at det nå har gått seg til. Jeg håper at det kommer mer, sier han til NTB.

Løsnet etter straffemål

Hans første mål kom på stillingen 4-1 da Aalesund ble idømt straffespark.

Istedet for å la AaFKs faste straffeskytter Fredrik Ulvestad ta det, ble det etter litt diskusjon bestemt at Hamdallah skulle få ta skuddet.

Antagelig for å styrke selvtilliten til Aalesunds marokkanske spiss, som har slitt med uttellingen etter at han kom til sunnmørsklubben.

Hamdallah satte ballen sikkert i mål, og straffemålet fikk nesten umiddelbar effekt. Etter 77 minutter økte nemlig samme spiller til 6-1 på Aalesunds stadio etter en fantastisk pasning fra Barrantes.

Mestscorende

Og så, fem minutter senere, kunne AaFK-spilleren sette et ordentlig hat trick da han prikket inn hele 7-1.

Dermed er AaFK tre poeng bak serieleder Strømsgodset og mestscorende i serien med 21 mål.

– Dette var propagandafotball på sitt beste, sier en fornøyd Jonatan Tollås Nation til C More etter kampen.

– Det var veldig mye som var bra i dag. Og det var moro for publikum, sier trener Jan Jönsson.

Saken fortsetter under bildet

Lillestrøm

LSK ble etter hvert ydmyket i kampen mot AaFK.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Underholdende fotball

For det var en målrik og underholdende kamp i Ålesund, der det første målet kom før kampen var to minutter gammel.

Lillestrøms Isak Scheel var uheldig og satte inn ballen i eget mål. En kalddusj for gjestene, som likevel kom seg overraskende raskt til hektene.

Leke James (t.v.) og Hamed-Allah

Leke James (t.v.) og Hamdallah kom begge på scoringslisten.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Allerede etter seks minutter slo bortelaget tilbake etter den uheldige starten. Ohi Anthony Omoijuanfo headet inn 1-1 etter et fint innlegg fra Bjørn Helge Riise.

LSK sliter med skader og måtte stille uten flere viktige spillere til dagens oppgjør. Petter Vaagan Moen var også ute med karantene. Men også hjemmelaget manglet flere spillere.

Fullstendig rundspilt

Men det ble Aalesund som dominerte kampen. Et vaklende LSK ble til tider fullstendig rundspilt av sunnmøringene som hadde flere store målsjanser i 1. omgang.

Både Barrantes og James hadde henholdsvis skudd på stolpe og tverrligger, men ballen ville ikke inn.

Etter 41 minutter fikk endelig AaFK ballen mellom stolpene. Leke James sørget for 2-1 etter et innlegg og forarbeid fra Fredrik Carlsen.

Like før pause økte Fredrik Ulvestad til 3-1 etter at keeper Kenneth Udjus måtte gi retur på et skudd fra Hamdallah.

Aalesund fortsatte å dominere kampen i 2. omgang. Etter 59 minutter økte Carlsen til 4-1, før Hamdallah avsluttet med sitt hat trick.

Etter mandagens målbonanza på Sunnmøre har Aalesund nå inntatt 2. plassen i eliteserien med 17 poeng.

Rosenborg vant sin kamp mot Hønefoss, men etter 7-1-seieren har AaFK bedre målforskjell.

Fotball

 • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

  Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

  Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

  – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

  – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

  Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

  Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

  – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

  776131836
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

  Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

  Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

  Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

  Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

  Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

  Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

  Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

  Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

  Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Glimt gikk på sesongens første poengtap

  Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

  Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

  Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

  De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

  Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
 • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

  Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

  Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

  Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

  Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

  Premier League - Leicester City v Liverpool
  Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden